Класичний рецепт приготування соковитих грузинських хінкалі з яловичиною та свининою.
Інгредієнти
Для тіста:
-
0,5 кг.
— мука
-
1 склянка
— вода (тепла)
-
1 щіпка
— сіль
Для начинки:
-
300 гр.
— свинина (з салом)
-
400 гр.
— яловичина (пісна)
-
2-3 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1/2 пучка
— кінза (коріандр)
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Готові ароматні хінкалі розкладаємо по тарілках, посипаємо нарізаною кінзою, поливаємо розтопленим вершковим маслом і подаємо. Приємного апетиту!
Жирну свинину з яловичиною пропускаємо через м’ясорубку, викладаємо в миску, додаємо сіль, перець, нарізані кінзу і ріпчасту цибулю. Для соковитих хінкалі в підготовлений фарш додаємо близько половини склянки води, але фарш не повинен бути рідким.
Борошно змішуємо з сіллю, вливаємо воду і замішуємо тісто. Формуємо з готового тіста 2 ковбаски діаметром 4-5 див і розрізаємо на шматочки довжиною 2-3 див.
З шматочків формуємо кульки і розгортаємо в тонкі кола за розміром блюдця. Викладаємо по 1 ст. л. підготовленого фаршу посередині.
Скріплюємо краю тесту в пучок як показано на фото.
Викладаємо підготовлені хінкалі порціями в киплячу солону воду і варимо 15 хвилин.