Відбивні зі свинини — звучить вже смачно! А якщо приготувати їх за сьогоднішніми рецептами, то просто пальчики оближеш!
Жоден чоловік не відмовиться від апетитного, соковитого шматка м’яса. А шлях до його серця, як відомо, лежить через шлунок. Так що якщо ви хочете завоювати його розташування або просто приємно здивувати коханого, то приготуйте йому соковиті відбивні зі свинини. Величезного досвіду і майстерності тут не потрібно. Досить просто слідувати покрокового рецептом.
Здавалося б, що може бути простіше звичайних відбивних. Це, почасти так і є. Але, якщо знати кілька секретів, то ваше блюдо буде просто приголомшливим. Якраз зараз ми і поговоримо про це більш детально.
1. Рецепт з фото відбивних зі свинини, в панірувальних сухарях, на сковороді
За цим рецептом виходять дуже смачні і соковиті відбивні, прожарені в сухарях. Відмінний варіант для ситного обіду або вечері.
Інгредієнти:
- шматок свинячої корейки;
- приправа для свинини;
- мелений чорний перець;
- кілька часточок часнику;
- сіль;
- соус соєвий;
- молоко;
- трохи вершкового масла;
- пару яєць;
- борошно;
- панірувальні сухарі;
Кількість інгредієнтів визначайте на око. Це залежить від того, скільки відбивних ви хочете приготувати і яким вагою шматок корейки.
Приготування:
1.М’ясо нарізати на середні шматки, товщиною приблизно в палець-півтора.
2. Викласти скибочки на дошку, прикрити харчовою плівкою і відбити. Занадто сильно робити це не варто, інакше м’ясо вийде пухке. Досить підбити їх злегка, без фанатизму. Відбиваємо з двох сторін.
6. Відбиті шматочки перекласти в об’ємну посуд. Тепер їх потрібно замаринувати. Спочатку потрібно очистити часник і пропустити його через прес в миску з м’ясом. Приперчити, приправити і залити соусом. Так як соєвий соус солоний сам по собі, досаливайте, виходячи з цього чинника.
7. Ретельно розмішати руками. Кожен скибочку повинен бути рівномірно покритий спеціями. Залишити на пару годин.
8. Окремо змішати яйця з молоком. Збивати довго не потрібно, досить перемішати компоненти до рівної маси.
9. В одну тарілку висипати борошно, а в іншу — сухарі для панірування.
10. Кожен промаринований шматок обваляти спочатку в борошні, потім занурити в яєчну суміш і на завершення, запанірувати сухарями.
11. На сковороді розтопити невеликий шматок вершкового масла і долити трохи пісного. Обсмажити відбивні по 5 хвилин з одного боку і приблизно по 3 з другої. Смажити під кришкою на помірному вогні.
12. Подавати краще відразу, з будь-яким гарніром або як самостійну страву.
2. Відбивні зі свинини з сиром і помідорами на сковороді без випічки
Дуже ніжні і соковиті шматочки м’яса під томатами та сиром можна приготувати дуже просто. Замаринувати м’ясо можна за кілька хвилин, а поки воно настоюється, ви можете зайнятися іншими справами. Посмажити їх теж нескладно, цей процес не займає багато часу і сил. Ідеальний варіант для ситної вечері, коли на підготовку не вистачає часу.
Інгредієнти:
- півкіло свинячий м’якоті (корейка або шия);
- 150 г тертого сиру;
- одне невелике яйце;
- 3-4 помідора;
- сіль і спеції для свинини.
Приготування:
1.М’ясо нарізати на шматки, товщина яких не повинна перевищувати 1,5 сантиметра. Через пакет або плівку відбити їх з кожної сторони.
Щоб при роботі з отбивным молоточком, недоноски м’яса не розліталися по кухні, я рекомендую робити це саме через пакет або плівку.
2. Шматки помістити в миску, посолити і додати улюблені приправи. Можна обійтися просто крейдовим чорним перчиком. Розбити сюди яйце. Ретельно перемішати руками.
М’ясо не повинно «плавати» в яйці. Його роль — лише обволочь шматочки тонким шаром.
3. Накрити миску харчовою плівкою і прибрати в холод на 2 години і більше, для маринування. Тим часом, у вас буде можливість приготувати будь-який гарнір для цієї страви або ж десерт до чаю.
4. Подмаринованные шматки обсмажити на розпеченому маслі (можна використовувати в рівних частках пісне вершкове). З кожної зі сторін мяско потрібно прожарити по 3-5 хвилин, на помірній потужності, під кришкою.
5. Помідори помити, видалити скоринку від хвостика і нарізати середніми кубиками. За бажанням, можна нарізати їх пластинками, порціонними для кожного шматка. На запашні відбивні розподілити помідори, накрити кришкою і на маленькому вогні томити приблизно 7 хвилин. Потім посипати сиром і прогріти ще 2-3 хвилини, до його розплавлення.
6. Страва готова! Несіть до столу, поки гаряче!
3. Соковиті відбивні зі свинячого філе в подвійній паніровці
Любителям пишних і ароматних відбивних я присвячую цей рецепт. Завдяки ароматному кляру і подвійний паніровці, страва виходить чудовим. Цінителі м’яса обов’язково візьмуть такий спосіб на замітку.
Інгредієнти:
- 3 порційних шматка м’яса, товщиною 1-1,5 сантиметра;
- 2 столові ложки сметани;
- однією яйце;
- чайна ложка домашньої гірчиці;
- борошно;
- сіль і спеції на ваш розсуд.
Приготування
Список інгредієнтів передбачений на 3 порції. Якщо масштаб вашої трапези більш широкий, то збільшуйте їх у необхідну кількість разів.
1.М’ясо несильно відбити. Посолити і посипати спеціями. Можна використовувати спеціальний букет, для свинини, а можна скористатися тільки крейдовим перчиком. Розтерти спеції і сіль з двох сторін. Залишити мінімум на півгодинки, до розчинення солі та «дружби» спецій з м’ясом.
2. Готуємо кляр. В широку миску розбити яйце, додати сметанку і гірчицю. Посолити і приправити на смак. Старанно перемішати, щоб розійшлися всі інгредієнти.
3. Борошно насипати в широкий посуд.
4. Кожен промаринований скибочку м’яса пересипати борошном. Потім вмочити в яєчно-гірчичний кляр, а потім знову обсипати борошном. В результаті таких маніпуляцій, блюдо вийде пишним, підсмажений і соковитим всередині.
5. На розпеченому маслі підсмажити мяско. Робити це краще під кришкою, на помірної потужності. Час прожарювання з кожної сторони складе не менше 5 хвилин.
6. Дуже смачно такі відбивні поєднуються з смаженою картоплею і овочами. Та й у чистому вигляді така мяско — завжди відмінна ідея!
4. Відбивні зі свинини з помідорами і сиром — рецепт з фото приготування в духовці
Дуже смачний і простий рецепт запікання свинячих відбивних. Таке блюдо можна подавати до сімейного вечері або дружнього торжества.
Інгредієнти:
- півкіло філе свинини;
- цибулина;
- 100 грам твердого сиру (можна більше);
- 2 томата невеликого розміру;
- 3 столові ложки майонезу (краще домашнього);
- приправи і сіль на ваш смак;
- зелень свіжа.
Приготування:
1.М’ясо нарізати на порційні шматочки. Вибирайте максимально чисте м’ясо, без жиру і, тим більше, кісток. Можна взяти, наприклад, шию або корейку. Тепер шматочки потрібно злегка підбити спеціальним молоточком. З усіх боків натерти кожен сіллю і спеціями. Деко змастити олією. Цибулю дрібно нарубати. Першу його частину викласти на дно, зверху розкласти мяско і знову посипати цибулею.
2. Кожен шматочок змастити майонезом, для соковитості. Помідори нарізати скибочками і викласти зверху, на мяско.
3. Зелень дрібно нарубати. Сир протерти на тертці. Кожну відбивну рясно обсипати зеленню і сирком. Розігріти духову піч до 200 градусів і відправити деко туди на півгодинки.
4. Відразу після готовності, мяско можна подавати до столу. Але і в охолодженому вигляді воно теж дуже смачне.
5. Свинячі відбивні в мультиварці — просто і смачно
Відбивні приготувати зовсім не складно. А якщо готувати їх мультиварці, то ще простіше. Пропоную вам перевірений рецепт такої страви.
Інгредієнти:
- півкіло свинячої вирізки;
- одна морквина;
- 10 грамів домашньої гірчиці;
- 80 грам томатної пасти;
- масло пісне;
- сіль і спеції на ваш розсуд.
Приготування:
1.М’ясо нарізати на стейки. Добре відбити. Натерти приправами і сіллю. Залишити в такому вигляді на 15-30 хвилин. Це залежить від терміновості приготування.
2. Поки м’ясце настоюється, потрібно приготувати овочеву шубку. Моркву натерти на тертці, перемішати її з гірчицею, томатною пастою, підсолити за смаком і приправити.
3. Чашу мультиварки змастити маслом. Акуратно викласти відбивні і покрити їх морквиною. Розрівняти шар ложкою. Встановити кришку мультиварки. Виставити режим «Смаження». Час роботи 12-15 хвилин.
4. От і все! Смачні відбивні готові!
6. Відео — рецепт відбивних зі свинини з грибами, приготованих в духовці
У цьому відео-ролику ви познайомитеся зі ще одним дуже смачним рецептом свинячих відбивних. На цей раз вони будуть з грибами, запечені в духовці, під сирною шапочкою. Навіть від цих слів, течуть слинки. А на ділі все ще апетитніше.
Приємного перегляду!
Якщо у вас з’явився свіжий шматок свинячої вирізки, то неодмінно приготуйте з нього відбивні. Такий обід оцінить вся сім’я. Адже від соковитого, прожареного шматка м’яса, в паніровці або під сирною шубкою, мало хто відмовиться.
Як найчастіше готуєте відбивні ви? Було б дуже приємно познайомитися з вашим досвідом. Діліться своїми рецептами в коментарях і користуйтеся нашими.
Всього доброго! До нових зустрічей!