Варення з ревеню, рецепти приготування смачного варення на зиму

4. Простий рецепт варення з ревеню з апельсином

З додаванням апельсина такий десерт виходить особливо смачною! І, звичайно ж, дуже корисним. Ревінь для нього потрібно збирати молодий. Більш зрілий вже накопичує в собі щавлеву кислоту і не буде таким корисним, а, швидше, навпаки.

Інгредієнти:

  • Кілограм очищених стебел ревеню;
  • Два апельсина, середнього розміру;
  • Півтора кілограма цукрового піску.

Приготування:

1.Першим ділом, підготуємо ревінь. Його потрібно добре помити, а потім почистити. Зробити це дуже просто, за допомогою ножа. Тепер його потрібно нарізати невеликими шматочками.

2.Апельсини помити і нарізати невеликими шматочками, приблизно сумірними з ревенем.

3.Перекласти їх в емальований посуд для подальшої варіння. Тепер треба засипати ревінь з апельсинами цукровим піском. Розмішати і залишити на столі на 2-3 години. При цьому, не забувайте розмішувати, щоб цукор максимально розійшовся.

4.Поставити на плиту. Після того, як маса скипить, зменшити потужність і варити 40 хвилин, на невеликому кипінні. Розмішувати за цей час потрібно часто.

5.Простерилізувати банки для розливу звичним для вас способом. Кришки теж обов’язково потрібно обробити. Наприклад, залив окропом хвилин на 10. Коли ревінь з апельсинами зваряться. Їх відразу потрібно розподілити по підготовленій тарі. Герметично закупорити і перевернути на кришки. Вкрити ковдрою і залишити остигати. На наступний день перенести в прохолодне місце для зберігання.