Варення з ревеню, рецепти приготування смачного варення на зиму

3. Густе варення з ревеню з лимоном

Смачний і ніжний джем з ревеню з додаванням лимона. Виходить він дуже ароматним. Незрівнянно тут все – і колір, і смак, і запах. А скільки користі?! Справжня баночка з вітамінами!

Інгредієнти:

  • Півкіло стебел ревеню;
  • Щіпка солі (для смакового контрасту);
  • Один лимон середнього розміру;
  • 500 грам цукрової пудри;
  • Ванілін на смак;
  • Можна додати трохи меленого імбиру.

Приготування:

1.Стебла добре промити, струсити від вологи і нарізати маленькими шматочками. Помістити у форму для випікання. Додати сюди ж цукрову пудру (або пісок), сіль, ванілін і імбир. Розмішати і залишити на годину. Кілька разів за цей час потрібно розмішати.

2.Лимон покатати по столу долонею, з зусиллям. Так з нього вийде більше соку. Вичавити його і вилити сік на ревінь. Духовку загострити до 350 градусів. Відправити туди форму для випікання на 25 хвилин.

3.Тепер масу потрібно остудити. Далі потрібно блендер. Подрібнити ревінь до однорідності, щоб не залишалося великих шматочків. В чисту стерильну банку перекласти джем. Закрити кришкою. Зберігати в холодильнику.