Тушковані телячі хвости


Відмінний рецепт смачного страви з тушкованого шматочків телячого хвоста, моркви, цибулі та селери.

Інгредієнти

  • 4 шматки

    — яловичина (телятина, хвостова частина)

  • 1 шт.

    — морква

  • 1 стебло

    — селера

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 3 ст. л.

    — томатна паста

  • 1/2 чашки

    — мука

  • 400 мл.

    — бульйон (м’ясний)

  • 50 гр.

    — вершкове масло

  • 1 зубчик

    — часник

  • 1 ч. л.

    — лимон (цедра)

  • 4 гілочки

    — петрушка

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    М’ясисту хвостову частину телятини промиваємо і просушуємо серветками. Розрізаємо хвіст на 4 частини товщиною 4-5 див.


    Посипаємо шматки хвоста сіллю і перцем.


    Посипаємо борошном.


    Викладаємо підготовлені шматки хвоста в гаряче масло й обсмажуємо 5 хвилин.


    Перевертаємо хвости, обсмажуємо ще 5 хвилин виймаємо.


    Очищену моркву, цибулю і селеру дрібно нарізаємо і відправляємо в масло після хвостовій частині.


    Обсмажуємо близько 10 хвилин, помішуючи.


    Викладаємо в овочі підготовлені шматочки хвоста і додаємо томатну пасту (попередньо розмішуємо в 100 мл. бульйону).


    Вливаємо залишки бульйону, накриваємо кришкою і тушкуємо телячі хвости 2-2,5 години на мінімальному вогні, поки м’ясо не буде відходити від кісток. Через кожні 30 хвилин відкриваємо і перевертаємо хвости, за необхідності додаємо бульйон. Якщо бульйон несолоний, то в соус додаємо сіль.


    За 10 хвилин до приготування додаємо подрібнену петрушку, часник і цедру лимона.

    Подаємо смачні телячі хвости гарячими з гарніром. Приємного апетиту!