Відмінний рецепт смачного страви з тушкованого шматочків телячого хвоста, моркви, цибулі та селери.
Інгредієнти
-
4 шматки
— яловичина (телятина, хвостова частина)
-
1 шт.
— морква
-
1 стебло
— селера
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
3 ст. л.
— томатна паста
-
1/2 чашки
— мука
-
400 мл.
— бульйон (м’ясний)
-
50 гр.
— вершкове масло
-
1 зубчик
— часник
-
1 ч. л.
— лимон (цедра)
-
4 гілочки
— петрушка
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
М’ясисту хвостову частину телятини промиваємо і просушуємо серветками. Розрізаємо хвіст на 4 частини товщиною 4-5 див.
Посипаємо шматки хвоста сіллю і перцем.
Посипаємо борошном.
Викладаємо підготовлені шматки хвоста в гаряче масло й обсмажуємо 5 хвилин.
Перевертаємо хвости, обсмажуємо ще 5 хвилин виймаємо.
Очищену моркву, цибулю і селеру дрібно нарізаємо і відправляємо в масло після хвостовій частині.
Обсмажуємо близько 10 хвилин, помішуючи.
Викладаємо в овочі підготовлені шматочки хвоста і додаємо томатну пасту (попередньо розмішуємо в 100 мл. бульйону).
Вливаємо залишки бульйону, накриваємо кришкою і тушкуємо телячі хвости 2-2,5 години на мінімальному вогні, поки м’ясо не буде відходити від кісток. Через кожні 30 хвилин відкриваємо і перевертаємо хвости, за необхідності додаємо бульйон. Якщо бульйон несолоний, то в соус додаємо сіль.
За 10 хвилин до приготування додаємо подрібнену петрушку, часник і цедру лимона.
Подаємо смачні телячі хвости гарячими з гарніром. Приємного апетиту!