Простий рецепт ароматної тушкованого страви з риби, зеленого гороху і овочів (картопля, перець, ріпчаста цибуля).
Інгредієнти
-
600 гр.
— риба (з головою тріска, хек тощо)
-
200 гр.
— горох (заморожений)
-
3 шт.
— картопля
-
1 шт.
— перець (болгарський)
-
1-2 стебла
— зелена цибуля
-
3 зубчики
— часник
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ст. л.
— паприка
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Щоб блюдо було пахучіше, в приготуванні потрібно використовувати рибний бульйон. Бульйон можна купити в магазині або приготувати з голови риби. У каструлю викладаємо голову, додаємо будь-які овочі (морква, цибуля, помідори тощо), спеції, сіль і варимо близько 15 хвилин.
Ароматний бульйон проціджуємо.
У каструлю вливаємо 600 мл. рибного бульйону.
Очищену і нарізану картоплю відправляємо в рибний бульйон і варимо 10-12 хвилин накритий.
Білу і зелену частини цибулі нарізаємо, перець очищаємо і нарізаємо скибочками.
У гаряче масло відправляємо нарізаний часник і, як він підсмажиться, викладаємо підготовлені зелену цибулю і перець.
Смажимо овочі на повільному вогні 10-12 хвилин, додаємо паприку і перемішуємо.
Викладаємо на картоплю, зелений горошок.
Додаємо обсмажені овочі, мелений перець, перемішуємо і пробуємо на сіль.
Шматки риби (по 200 гр. 3 шматки) натираємо сіллю і викладаємо на овочі.
Накриваємо овочі з рибою і тушкуємо на повільному вогні 10-12 хвилин.
Готову ароматну рибу подаємо з тушкованими овочами і улюбленим салатом. Приємного апетиту!