Відмінний рецепт приготування святкового салату з куркою, маринованими грибами, морквою, картоплею, яйцями і зеленню.
Інгредієнти
-
1 банку
— печериці (мариновані)
-
300 гр.
— курка (філе)
-
2 шт.
— морква
-
3 шт.
— картопля
-
3 шт.
— куряче яйце
-
3 шт.
— огірок (солоні)
-
2 скибочки
— перець (маринований)
-
1 банку
— кукурудза (маринована)
-
1 пучок
— зелена цибуля
-
300-400 гр.
— майонез
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Потім знімаємо фольгу, накриваємо великою тарілкою. Перевертаємо форму з салатом, акуратно знімаємо форму, плівку і подаємо. Приємного апетиту!
Морква з картоплею в лушпинні і яйця відварюємо, охолоджуємо і очищаємо. Банки з кукурудзою і грибами відкриваємо і зливаємо рідину. Гриби використовуємо цілі і велику банку.
Куряче філе ріжемо, солимо, перчимо і обсмажуємо в олії на сильному вогні 3-4 хвилини до рум’яної скоринки, можна додати паприку або спеції для курки. Остуджуємо.
Підготовлені моркву, картоплю, яйця, огірки, перець і цибулю дрібно нарізаємо.
Роз’ємну форму діаметром 26 див вистилаємо харчовою плівкою і розміщуємо цілі мариновані гриби капелюшками вниз. Посипаємо зеленою цибулею гриби.
Викладаємо підготовлену моркву, злегка посипаємо сіллю, меленим перцем і щедро змащуємо майонезом.
Рівномірно розподіляємо підготовлені шматочки курки.
Викладаємо підготовлені огірки, маринований перець, кукурудзу і майонез. Трохи кукурудзи залишаємо для прикраси.
Потім шар з яєць, трохи солимо і майонез. Останній шар підготовлений картоплю, трохи солимо, перчимо і майонез.
Закриваємо салат фольгою і відправляємо в холодильник на 6-7 годин.