Торт-салат з куркою і грибами


Відмінний рецепт приготування святкового салату з куркою, маринованими грибами, морквою, картоплею, яйцями і зеленню.

Інгредієнти

  • 1 банку

    — печериці (мариновані)

  • 300 гр.

    — курка (філе)

  • 2 шт.

    — морква

  • 3 шт.

    — картопля

  • 3 шт.

    — куряче яйце

  • 3 шт.

    — огірок (солоні)

  • 2 скибочки

    — перець (маринований)

  • 1 банку

    — кукурудза (маринована)

  • 1 пучок

    — зелена цибуля

  • 300-400 гр.

    — майонез

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Морква з картоплею в лушпинні і яйця відварюємо, охолоджуємо і очищаємо. Банки з кукурудзою і грибами відкриваємо і зливаємо рідину. Гриби використовуємо цілі і велику банку.

    Куряче філе ріжемо, солимо, перчимо і обсмажуємо в олії на сильному вогні 3-4 хвилини до рум’яної скоринки, можна додати паприку або спеції для курки. Остуджуємо.

    Підготовлені моркву, картоплю, яйця, огірки, перець і цибулю дрібно нарізаємо.

    Роз’ємну форму діаметром 26 див вистилаємо харчовою плівкою і розміщуємо цілі мариновані гриби капелюшками вниз. Посипаємо зеленою цибулею гриби.


    Викладаємо підготовлену моркву, злегка посипаємо сіллю, меленим перцем і щедро змащуємо майонезом.


    Рівномірно розподіляємо підготовлені шматочки курки.


    Викладаємо підготовлені огірки, маринований перець, кукурудзу і майонез. Трохи кукурудзи залишаємо для прикраси.


    Потім шар з яєць, трохи солимо і майонез. Останній шар підготовлений картоплю, трохи солимо, перчимо і майонез.

    Закриваємо салат фольгою і відправляємо в холодильник на 6-7 годин.

  • Потім знімаємо фольгу, накриваємо великою тарілкою. Перевертаємо форму з салатом, акуратно знімаємо форму, плівку і подаємо. Приємного апетиту!