Свинина в кисло-солодкому соусі — 5 рецептів по-китайськи

Якщо ви колись пробували свинини в кисло-солодкому соусі, тоді ви знаєте, наскільки це смачно! З першого погляду може здатися, що солодкість ніяк не поєднується з поняттям «м’ясо». Але саме кислинка в соусі відтіняє ту саму солодкість і разом вони дають такий неперевершений контраст м’яса, що відірватися просто.

Свинина – мабуть, одне з найпопулярніших страв на наших столах. Її готують по-різному – котлетки, шашлик, печеня, суп. А я пропоную приготувати її в кисло-солодкому соусі. Адже сьогодні я підібрала для вас самі смачні та прості рецепти цієї страви.

1. Свинина з ананасами в кисло-солодкому соусі

Апетитні і соковиті шматочки свинини, тушковані в кисло-солодкому соусі не залишать байдужими навіть найвибагливіших гурманів. Приготувати її може навіть починаюча господиня. Адже в цьому покроковому рецепті все просто і зрозуміло. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Півкіло свинячий м’якоті;
  • Сіль;
  • 2 солодкого перчика різних кольорів;
  • 4 столові ложки кетчупу;
  • 2 зубчики часнику;
  • Одне сире яйце;
  • 200 грамів консервованого ананаса;
  • 60 мл рисового оцту;
  • 50 грам кукурудзяного крохмалю;
  • 100 грам коричневого цукру;
  • 100 грам борошна;
  • Половина чайної ложки меленого перцю;
  • Чайна ложка розпушувача;
  • Половина чайної ложки пластівців перцю чилі;
  • 400 мілілітрів масла пісного.

Приготування:

1.Борошно, крохмаль, чайну ложку солі і розпушувач старанно перемішати в сухий мисці.

2.М’ясо нарізати невеликими шматочками (кубиками або смужками, на ваш смак), перекласти в миску і додати чайну ложку солі без верху. Розбити сюди яйце і старанно перемішати. Я роблю це руками.

3.Перекласти масу в суху борошняну суміш і старанно перемішати.

4.У сковороді розжарити 300 мілілітрів масла пісного. Відправити туди шматочки м’яса так, щоб вони плавали в маслі. Якщо сковорода невелика, можна смажити у два заходи.

5.Обсмажити м’ясні шматочки на високій потужності плити, 3 хвилини. Потім перекласти на паперовий рушник. Воно вбере жир.

6.Дрібно нарізати часник. У сковороді розжарити 2 столові ложки олії і відправити часник сюди. Смажити на високій потужності півхвилини.

7.Нарізати середніми брусочками болгарський перець. Для яскравості і різноманітності, краще брати перчики різних кольорів. Відправити їх до смаження. Смажити на середньої потужності 5 хвилин. Потім додати мелений перець і пластівці чилі. Перемішати.

8.Консервовані ананаси нарізати кубиками. Відправити їх у сковорідку до перцям. Обсмажити 2 хвилинки.

9.Всипати сюди цукор і налити оцет. Додати кетчуп. Старанно перемішати. Тушкувати на хвилинку слабкої потужності.

10.Тепер перемішати в масі крохмаль і перекласти сюди свинину. Прогріти її ще пару хвилин під кришкою і зняти з плити.

11.За бажанням, можете посипати кунжутом при подачі. Також можна доповнити зеленню.

2. Рецепт свинини в кисло-солодкому соусі з імбиром і солодким перцем

Складно описати смак цього блюда словами. Щось спільне між кислим, солодким і пряним. І не зрозуміло, який з цих описів переважає. За таку загадковість я і люблю цю свинину. За цим рецептом ви також можете приготувати яловичину чи курочку.

Інгредієнти:

  • Гострий перець (приблизно половинка стручка);
  • Півкіло свинини (м’якоть);
  • Часточка часнику;
  • Середня морква;
  • Імбир свіжий (шматочок приблизно в сантиметр завтовшки);
  • Один солодкий перчик.

Соус:

  • 80 мілілітрів води;
  • 4 столові ложки соєвого соусу;
  • 2 чайні ложки крохмалю;
  • 2 столові ложки коричневого цукру (можна замінити медом);
  • Чайна ложка гірчиці дижонской (можна виключити цей продукт, за бажанням);
  • 2 столові ложки рисового оцту (по можливості, можна використовувати і інший).

Приготування:

1.М’ясо нарізати на шматочки, як зазвичай ви нарізаєте їх на стейк. Товщиною вони повинні бути приблизно один сантиметр. Потім накрити їх плівкою і відбити хоча б з одного боку. Потім нарізати їх тоненькою смужкою.

2.М’ясо перекласти в миску і залити столовою ложкою соєвого соусу, взявши його з загальної кількості. Перемішати і відставити вбік на час приготування інших інгредієнтів.

3.Імбир з часником і дрібно нарубати.

Якщо ви не любите шматочки імбиру в страві, можете нарізати його більш крупно, наприклад, пластинками. Тоді, після зняття страви з вогню ви можете просто прибрати його зі своєї тарілки.

4.Гострий і солодкий перчик нарізати соломкою. Якщо ви любите страви погостріше, можете не очищати гострий перець від насіння.

5.Всі продукти із списку інгредієнтів для соусу змішати в одній мисці, до повного розчинення піщинок. Тільки крохмалю беріть половину від загальної кількості (одна чайна ложка).

6.Повну чайну ложку крохмалю всипати до м’яса і ретельно перемішати до однорідності.

7.У сковороді розжарити пару столових ложок олії. Коли воно максимально нагріється, відправити сюди натерту на тертці моркву і смажити на максимальній потужності півтори хвилини. Потім додати гострий і солодкий перчики і, не збавляючи вогню, просмажити ще стільки ж. Загальний час обжарювання – близько 3 хвилин.

8.Овочі зі сковороди перекласти в миску. А в неї знову налити столову ложку масла. Загострити його і обсмажити на високому вогні суміш імбиру і часнику, буквально півхвилини. Потім відправити сюди м’ясо і смажити на тій же потужності ще 4 хвилини, часто перемішуючи.

9.Овочі відправити до м’яса у сковорідку, зменшити вогонь до середнього і протушкувати їх разом близько трьох хвилин. Соус перемішати і влити до м’яса. Все добре розмішати, дочекатися скипання і протушкувати разом буквально хвилини 4.

Страва готова! Приємного апетиту!

3. Соус «Чим-Чим» до свинини з овочами і ананасами

Чим-чим – це готовий соус, який розроблений спеціально для азійських або таской кухонь. Для кожної страви є свій соус. В цьому випадку вам знадобиться спеціальний, для свинини в кисло-солодкому соусі.

Інгредієнти:

  • 300 грам свинини (чисте філе);
  • 2 зубчики часнику;
  • Пакетик соусу «Чим-чим»;
  • 150 грам консервованих ананасів;
  • Третина чайної ложки солі;
  • 150 грам овочів на ваш смак – морква, болгарський перець (можна використовувати і інші);
  • 5 столових ложок олії.

Приготування:

1.Моркву почистити і нарізати середніми кружечками (не дуже тонкими і не товстими).

2.Перець помити, зрізати хвостик разом з насіннєвою частиною. Стінки овоча нарізати середніми брусочками.

3.Кільця ананаса вийняти з розсолу і нарізати кубиками середнього розміру.

4.М’ясо нарізати максимально тонкою соломкою. Посолити і перемішати руками.

5.У сковороді розжарити олію. Воно повинно бути максимально підігрітий. Можна перевірити це, опустивши куточок м’яса в масло. Якщо навколо нього відразу ж утворюється процес активної смаження, то воно готове.

6.На максимальній потужності вогню обсмажити шматочки м’яса, буквально 3-5 хвилин, до готовності. Потім перемістити туди овочі і ананас. Додати дрібно нарізаний часник. Не змінюючи потужності, смажити ще одну хвилину.

7.Додати соус і старанно перемішати. Постійно помішуючи, довести до готовності на сильному вогні 2-5 хвилин.

4. Як приготувати свинину в кисло-солодкому соусі з гречаною локшиною

Дуже ситне і смачне блюдо. Його можна приготувати на вечерю або подати на святковому застіллі. Адже м’ясо дуже корисно поєднувати з овочами. Локшина додасть додаткової ситності. У цьому рецепті ми відваримо гречану. Але ви можете використовувати будь-яку, яка є на вашій кухні. Смак просто невимовний. Спробуйте самі!

Інгредієнти:

  • Півкіло свинячої вирізки;
  • Сіль на смак;
  • Качан брокколі середнього розміру;
  • Пісне масло;
  • 300 грамів гречаної локшини;
  • Чайна ложка винного оцту (можна використовувати і інший);
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 столові ложки соєвого соусу;
  • Шматочок імбиру (приблизно 3 сантиметри);
  • Чайна ложка меду;
  • Половина чайної ложки чилі-перцю;
  • Чайна ложка меленого запашного перчика.

Приготування:

1.Нарізати свининку тонкою соломкою, проти волокон.

2.Змішати соєвий соус, рідкий мед, чилі і запашний перець. Якщо медок у вас твердий, трохи підігрійте його в мікрохвильовці. Сюди ж влити оцет і трохи олії (1-2 столові ложки).

3.Свинину залити приготованим соусом і відставити на час приготування інших продуктів.

4.Закип’ятити воду в каструлі. Поки вона закипає, брокколі розберіть на суцвіття. Потім воду потрібно посолити з розрахунку чайна ложка на літр рідини.

5.Проварити брокколі 2 хвилини, а потім додати сюди локшину. Зварити її по інструкції на упаковці.

6.Відкинути на сито і дати стекти всій воді. Потім промити в прохолодній воді. Вона запобігає злипання локшини і не дасть брокколі потемніти. Потім потрібно дочекатися повного стікання рідини.

7.На сковороді розжарити трохи олії. Натерти на тертці очищений імбир і часник. Смажити на хвилину високої потужності. Потім перекласти сюди м’ясо. Утворився сік поки не потрібно додавати в сковороду. Обсмажити 5 хвилин на високій потужності.

8.Залити маринад і протушкувати 3 хвилини. Потім перекласти до м’яса локшину з брокколі. Прогріти разом хвилин 5, а потім зняти з плити. Обід готовий!

Приємного апетиту!

5. Відео – Готуємо свинини в кисло-солодкому соусі по-китайськи

Це дуже простий рецепт свинини, приготовленої в кисло-солодкому соусі. Ви можете подати її до гарніру або використовувати, як, власне, сам гарнір. До нього можна подати овочі, наприклад. Навіть у вигляді самостійної страви це буде дуже смачно і ситно.

У цьому відео ви познайомитеся з простим рецептом, за яким готують свинину в Китаї. Це, безумовно, дуже смачно. А приготувати зовсім не складно.

Приємного перегляду!

Якщо ви ще не пробували приготувати свинину в кисло-солодкому соусі, то настійно рекомендую спробувати. Із цим соусом свинина поєднується найкраще. Вона досить соковита і виходить неймовірно смачною.

Свинину ми готуємо часто. Гуляш, котлети, відбивні. Це, звичайно, дуже смачно. Але звичне швидко приїдається. Тому, якщо ви хочете приготувати з свинини щось незвичайне і смачне, то тушкуйте її в кисло-солодкому соусі. Адже сьогодні ви познайомилися з найкращими і смачними з рецептів цієї страви.

Бажаю вам успіхів! До швидких зустрічей!