Спагетті — 4 кращих рецепта приготування страви вдома

Спагетті, як звучить…, але ми то з вами знаємо що це лише лапша, яку робила бабуся, розгортаючи збите до цього її руками тісто в тонкий корж, а потім починалося саме чудове, перетворення цієї коржі в локшину, навіть сира, ароматна і на погляд смачна.

Ми чекали коли ж її почнуть варити і сподівалися, що варити будуть з куркою і часто наші сподівання виправдались, тому що локшину, в основному, готували з куркою і це був дуже смачний, з запахом від якого йшла обертом голова, суп з домашньою локшиною та домашньою куркою. Все це означало. що прийшов свято.

Ну а в італійців, у яких це блюдо вважається національним, все відбувається набагато простіше, як і у нас. Йдемо в магазин, купуємо спагетті і починаємо над ними знущатися на кухні. Але як би ми не знущалися, варили, смажили, парили, з м’ясом, з фаршем, з овочами, завжди виходять смачні, легкі страви, якщо вони зі справжніх спагетті.

1. Спагетті з цибулею пореєм, окостом, помідорами і вершковим соусом

Вечерю на двох.

Інгредієнти:

  • Спагетті — 125 р.

  • Цибуля-порей — 300 р.

  • Рослинне масло — 1/2 ст. л.

  • Вершкове масло — 50 р.

  • Варений окіст — 75 — 100 р.
  • Сіль, перець, кетчуп
  • Помідори, листя салату

Приготування:

1. У каструлю налити 2-3 літри води, посолити, влити ложку олії, довести до кипіння, покласти спагетті, час від часу перемішувати, варити близько 12 хвилин, до готовності.

2. За цей час, поки макарони варяться, цибулю — порей очистити, розрізати вздовж на дві частини, нарізати смужками, ретельно вимити, дати стекти воді.

3. Приблизно за 3 хвилини до кінця варіння спагетті покласти туди ж нарізаний смужками, цибулю — порей.

4. По закінченні варіння спагетті відкинути і цибулю на друшляк, промити холодною водою, дати воді стекти.

5. На сковороді розтопити вершкове масло, трохи прожарити.

6. Окіст нарізати смужками і покласти в сковороду, обсмажити буквально 10-15 секунд, перевернути

і відразу додати туди спагетті з цибулею — пореєм,

7. все добре перемішати, посолити, поперчити.

Розкласти по порційних тарілках, додати нарізані на четвертинки помідори і листя салату і відразу подати на стіл. До спагетті подати кетчуп або томатний соус, хто що більше любить.

Приємного апетиту!

Ще один смачний рецепт для вечері.

2. Салат з спагетті з овочами і салямі

Інгредієнти:

  • Спагетті — 250 р.

  • Салямі — 350 р.

  • Зелений горошок — 200 р.
  • Морква — 300 р.

  • Овочевий бульйон — 125 мл

  • Рослинне масло — 3 ст. л.

  • Винний оцет — 5 ст. л.

  • Солодкий червоний перець — 1 ч. л.

  • Гірчиця — 1/2-1 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л.

  • Чебрець — 1/4 ч. л.
  • Сіль, перець

Приготування:

1. У каструлю налити півтора літра води, посолити, довести до кипіння.

2. Спагетті наламати шматочками довжиною з палець, покласти в воду, довести до кипіння, час від часу перемішувати, варити близько 15 хвилин, до готовності.

3. Спагетті відкинути на друшляк, промити холодною водою, дати воді стекти.

4. Салямі очистити від оболонки, нарізати кубиками.

5. Моркву почистити, порізати кубиками, горох розморозити, якщо в стручках — вилущити. (Можна використовувати консервовані горошок і моркву, їх треба вийняти з банок, дати стекти, моркву нарізати кубиками, розсіл з-під овочів зберігаємо і використовуємо замість бульйону, варити звичайно їх не треба.)

6. Закип’ятити півлітра води, додати 1/2 ч. л. солі і 1 ч. л. цукру. У киплячу воду опускаємо нарізану моркву, варимо 4 хвилини, додаємо у воду до моркви горошок і варимо ще 1 хвилину.

7. Вміст каструлі зливаємо через друшляк. Овочевий бульйон зберігаємо.

8. Овочі обдаємо холодною водою, даємо стекти воді.

Зробити соус:

9. В овочевий бульйон додати рослинне масло, оцет, солодкий червоний перець, гірчицю, посолити, поперчити, додати чебрець. Все добре перемішати.

10. Спагетті викласти в глибокий посуд, додати салямі, морква, зелений горошок.

Все залити приготовленим соусом, дати просочитися за смаком приправити сіллю, чорним і червоним перцем.

Приємного апетиту!

3. Спагетті з куркою, беконом і різними смачними овочами

Інгредієнти:

  • Спагетті — 200 р.

  • Баклажан — 1/2 шт.
  • Кабачок цукіні — 1/2 шт.
  • Перець солодкий зелений — 1/4 шт.
  • Перець солодкий червоний — 1/4 шт.
  • Помідор середній — 2 шт.
  • Квасоля зелена стручкова — 100 р.
  • Цибуля — 1 велика цибулина
  • Часник — 1 зубчик
  • Селера — половина стебла

  • Корінь імбиру — 15 р.

  • Бекон — 70 р.
  • Куряча грудка — 400 р.

  • Масло вершкове — 60 р.

  • Сіль, перець, коріандр за смаком

  • Зелень петрушки — 1 ст. л.

  • Гіркий червоний перець — 1 стручок (5 — 10 р. на любителя)

Приготування:

1. У велику каструлю наливаємо 2 літри води, солимо — 1 ч. л., доводимо до кипіння.

2. Спагеті поламати на шматочки довжиною 7-8 див (на три частини),

  • покласти в киплячу воду, перемішувати час від часу, варити 8-10 хвилин.

3. Відкинути на друшляк, промити холодною водою, дати воді стекти.

4. Бекон нарізати кубиками, не забудьте обрізати шкірку, вона нам не знадобиться.

5. М’якоть курячого філе порізати кубиками.

6. Часник очистити, роздавити.

7. Цибулину очистити, нарізати кубиками середнього розміру.

8. В стеблі селери видалити жорсткі прожилки і порізати часточками.

9. Корінь імбиру очистити, нарізати дрібними кубиками.

10. З гіркого перцю видалити насіння і 5-10 грам нарізати дрібними шматочками.

11. На великій сковороді розтопити вершкове масло,

12. викласти кубики бекону

  • і часточку розчавленого часнику, обсмажити 3-5 хвилин,

13. додати цибулю, шматочки грудки,

14. додати селеру, імбир і гіркий перець, обсмажувати 10 хвилин.

15. М’ясо вийняти і покласти в тепле місце.

16. Баклажани, кабачки і помідори нарізати кубиками, перець смужками, в стручках квасолі видалити жорсткі прожилки і порізати довгою 3 див.

17. Всі ці овочі покласти в сковороду, де смажилося м’ясо. Тушкувати 10-15 хвилин.

18. Додати куряче м’ясо,

19. спагетті, приправити сіллю, перцем, меленим коріандром і тушкувати 5 хвилин.

Посипати нарубаною зеленню петрушки, перемішати і розкласти по порційних тарілках.

Ну що ж, ми розклали і я поїв. Можу сказати, поклавши руку на живіт, що вийшло легке, зі свіжими овочами і всіма вітамінами в них, тому що вони обсмажувалися короткий час, з м’якими курячими шматочками, тому що ми правильно з вами їх обробили, ситне блюдо спагетті.

Приємного апетиту!

4. Відео — Спагетті болоньєзе

Інгредієнти:

  • 500 гр фаршу
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 стебла селери
  • 3 зубчики часнику
  • базилік
  • 1 ст л томатної пасти
  • 500-600 гр томатного пюре
  • 0,5 склянки червоного сухого вина
  • спагетті
  • пармезан

Приємного апетиту!