Соус Каррі


Ароматний і смачний соус Каррі, ідеально підходить для багатьох страв і замість інших соусів, таких як майонез, який містить багато калорій. Універсальний соус, підходить для риби, м’яса і багатьох видів овочів.

Інгредієнти

  • 1 ст. л.

    — борошно (пшеничне 10 гр.)

  • 20 гр.

    — маргарин

  • 4-5 ч. л.

    — каррі (порошок)

  • 250 мл.

    — молоко (знежирене холодне)

  • 1 щіпка

    — сіль

Рецепт приготування

    Викладаємо маргарин в каструлю і розтоплюємо на слабкому вогні. Додаємо карі і борошно.


    Зменшуємо вогонь до мінімуму і ретельно перемішуємо суміш з каррі, борошна і маргарину.


    Знімаємо каструлю з вогню, невеликими порціями додаємо молоко і швидко перемішуємо, щоб не було грудочок, можна скористатися блендером і легко прибрати грудочки.


    Ставимо соус на повільний вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Варимо соус Каррі, поки не загусне. Коли соус охолоне, стане ще більш густим, тому робимо потрібну консистенцію.

    Знімаємо соус з вогню, додаємо дрібку солі, перемішуємо і можна відразу подавати до страв. Приємного апетиту!