Домашня гірчиця з порошку


Кращий рецепт домашньої гострої гірчиці з гірчичного порошку, води, цукру, рослинної олії, оцту і солі.

Інгредієнти

  • 100 гр.

    — гірчиця (порошок)

  • 200 мл.

    — вода

  • 20 гр.

    — цукор (2 ч. л.)

  • 9 гр.

    — сіль (неповна 1 ч. л.)

  • 15 гр.

    — рослинна олія (3 ч. л.)

  • 1 ч. л.

    — оцет (9%)

Рецепт приготування

    Воду з цукром, сіллю і лавровим листом доводимо до кипіння і охолодити до 60 градусів.


    У миску насипати гірчичний порошок і невеликий цівкою, помішуючи, вливаємо підготовлений розсіл для гірчиці. Додаємо в гірчицю, олію, оцет і добре перемішуємо.


    Перекладаємо підготовлену гірчицю в контейнери, закриваємо і ставимо контейнери в тепле місце (бажано на батарею) на 24 години.

  • Через добу гостренькі домашня гірчиця готова, подаємо до м’ясних і перших страв. Приємного апетиту!