Часниковий соус Айолі


Часниковий соус Айолі з приготування схожий на класичний варіант приготування майонезу. Ароматний, часниковий майонез. Дуже популярний соус на північному узбережжі Середземномор’я.

Інгредієнти

  • 3 зубчики

    — часник

  • 2 шт.

    — куряче яйце (жовтки)

  • 2 ч. л.

    — сік лимона

  • 3/4 склянки

    — рослинна олія (оливкова)

  • 1/4 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування


    Очищені зубчики часнику дрібно нарізаємо, посипаємо сіллю і, використовуючи бік леза ножа, тиснемо часник, поки не отримаємо пасту.


    Викладаємо в чашу кухонного комбайна підготовлений часник, яєчні жовтки і сік лимона. Перемішуємо часник з жовтками до гладкої маси. Або перемішуємо вінчиком, але по часі процес займе більше часу.


    Комбайн знову включаємо, невеликий цівкою вливаємо олію і продовжуємо збивати ще 1 хвилину. Очищаємо боку миски від соусу вниз і збиваємо ще 30 секунд.

    Готовий ароматний, часниковий соус (майонез) перекладаємо в банку і зберігаємо в холодильнику максимум 4 дні. Подаємо ароматний соус Айолі до м’яса, рибі і заправляємо овочеві салатики. Приємного апетиту!