Оригінальний рецепт хрусткою закуски з ароматним соусом. Надрізані головки ріпчастої цибулі, обвалені в сухарях і обсмажені швидко в рослинному маслі.
Інгредієнти
Для цибулі:
-
12-16 шт.
— ріпчаста цибуля (невеликий плоский)
-
1 склянка
— кефір
-
1/2 склянки
— мука
-
1/2 склянки
— сухарі (панірувальні)
-
1 ч. л.
— орегано
-
1 ч. л.
— паприка
-
1/2 ч. л.
— перець (чорний)
-
1 ч. л.
— сіль
-
за смаком
— рослинна олія
Для ароматної соусу:
-
1/2 чашки
— йогурт (натуральний)
-
1 ч. л.
— соус (з хріну)
-
2 ч. л.
— кетчуп
-
1/2 ч. л.
— соус (Вустерширський)
-
1 щіпка
— перець (чорний)
-
1 щіпка
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування смаженого лука в сухарях найкраще підходить перловий цибулю з невеликою округло-плоскої цибулиною, так як такий лук при надрізанні краще розкривається.
У цибулі зрізаємо трохи верхню частину і очищаємо. На кожній цибулині робимо по 4 рівних надрізу, до кінця не розрізаємо і акуратно пальцями відокремлюємо сегменти один від одного, формуючи квітка.
У мисці змішуємо борошно, сухарі, орегано, паприку, чорний перець і сіль.
Підготовлені цибулини опускаємо в кефір, обвалюємо в ароматної суміші сухарів і повторюємо ще раз, щоб отримати подвійне панірування. Викладаємо на тарілку.
Велика кількість масла розігріваємо в каструлі до 180 градусів і невеликими партіями опускаємо цибулини в подвійній паніровці. Смажимо ароматний цибулю кілька хвилин, поки цибулини не покриються хрусткою коричневою скоринкою.
З олії хрусткий цибулю викладаємо на паперові рушники.
Поки обсмажуємо весь цибулю, готуємо ароматний соус. У мисці змішуємо йогурт, соус з хрону, кетчуп, Вустерширський соус, чорний перець і сіль.
Подаємо смачний смажений цибулю злегка остигнув з соусом. Приємного апетиту!