Смажений курча на сковороді


Простий рецепт смачного смаженого курчати в часнику і паприці на сковороді під пресом.

Інгредієнти

  • 600-700 гр.

    — курка (ціле курча)

  • 4 зубчики

    — часник

  • 1 ст. л.

    — паприка

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Курча ретельно промиваємо і висушуємо паперовими рушниками. Розрізаємо підготовленого курчати навпіл, натираємо сіллю, подрібненим часником, посипаємо паприкою і перцем.


    Викладаємо підготовлені половинки в гаряче масло шкірою вниз, ставимо прес (важку чавунну сковороду) і смажимо бік 10-15 хвилин до золотисто-коричневої скоринки. Перевертаємо половинки курчати на іншу сторону і смажимо ще 10-12 хвилин.

    Готові ароматні половинки курчати подаємо гарячими з картоплею і хрустким огірковим салатом. Приємного апетиту!