Простий рецепт смачного смаженого курчати в часнику і паприці на сковороді під пресом.
Інгредієнти
-
600-700 гр.
— курка (ціле курча)
-
4 зубчики
— часник
-
1 ст. л.
— паприка
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Курча ретельно промиваємо і висушуємо паперовими рушниками. Розрізаємо підготовленого курчати навпіл, натираємо сіллю, подрібненим часником, посипаємо паприкою і перцем.
Викладаємо підготовлені половинки в гаряче масло шкірою вниз, ставимо прес (важку чавунну сковороду) і смажимо бік 10-15 хвилин до золотисто-коричневої скоринки. Перевертаємо половинки курчати на іншу сторону і смажимо ще 10-12 хвилин.
Готові ароматні половинки курчати подаємо гарячими з картоплею і хрустким огірковим салатом. Приємного апетиту!