Соковитий літній салат з овочів, смажених на грилі. Готуємо салат з червоного, зеленого, жовтого перцю, кабачка і помідор.
Інгредієнти
- 1 шт.- кабачок
- 4 шт.- помідори (невеликого розміру)
- 3 шт.- перець (за 1 шт. червоний, зелений, жовтий)
- 2 зубчики- часник
- 1 ч. л.- оцет (бальзамічний)
- за смаком- рослинна олія (оливкова)
- за смаком- розмарин (свіжий)
- за смаком- базилік (свіжий)
- за смаком- перець (чорний мелений)
- за смаком- сіль
Рецепт приготування
Овочі миємо й сушимо. Перець розрізаємо навпіл і очищаємо від внутрішніх мембран, насіння.
Нарізаємо кабачок на кружечки, перець — на поздовжні шматочки, помідори — на 4 частини.
Сковороду — гриль нагріваємо на середньому вогні. Овочі щедро скроплюємо оливковою олією і обсмажуємо з усіх боків спочатку кабачок, потім перець і помідори.
Поки готуються овочі-гриль, в невелику миску, додаємо подрібнений часник, оцет, оливкова олія, сіль, перець і ретельно збиваємо виделкою, щоб добре змішати складові заправки.
- Підготовлені овочі-гриль ділимо на чотири частини, розкладаємо по тарілках. Поливаємо салат з овочів-гриль підготовленої заправкою, прикрашаємо розмарином, базиліком і подаємо до гарного шматка м’яса або риби. Приємного апетиту!