Салат з баклажаном


Відмінний рецепт приготування свіжого салату з баклажаном, огірками, перцем і петрушкою.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — баклажан (середнього розміру)

  • 2 шт.

    — огірок

  • 1 шт.

    — перець (солодкий зелений)

  • 1/2 пучка

    — петрушка

  • 1 зубчик

    — часник

  • 2 ст. л.

    — майонез

  • 2 ст. л.

    — сметана

  • за вукус

    — рослинна олія (оливкова)

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Баклажан промиваємо, нарізаємо кружечками завтовшки 0,5 см і змащуємо оливковою олією. Обсмажуємо підготовлені кружальця баклажана на сковороді або на грилі по 2,5 хвилини з кожного боку.

    Огірки розрізаємо вздовж і поперек нарізаємо на шматочки. Перець розрізаємо на 2 рівні частини, очищаємо від внутрішніх мембран і насіння, ріжемо кожну половинку на 3 поздовжні частини і нарізаємо впоперек на шматочки. Нарізаємо Петрушку дрібно.

    У мисці змішуємо майонез, пропущений через прес часник і сметану.

    На дві тарілки викладаємо по половині кружечків смаженого баклажана. На баклажани викладаємо по половині підготовлених огірків і перцю. Посипаємо зверху чорним меленим перцем, сіллю і підготовленої петрушкою.

  • Викладаємо на салат з баклажаном по 2 столових ложки ароматної суміші з майонезу, часнику, сметани і відразу подаємо. Приємного апетиту!