Оригінальний ситний салат з перловки, креветок, помідор черрі з соусом з часнику, зелені і оливкової олії.
Інгредієнти
-
1 чашка
— перлова крупа
-
1 чашка
— креветки (заморожені)
-
5 шт.
— помідори (черрі)
-
3 гілочки
— петрушка
-
2 гілочки
— кріп
-
2 зубчики
— часник
-
3 ст. л.
— рослинна олія (оливкова)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
У велику миску викладаємо підготовлені перловку, креветки, помідори черрі і заливаємо соусом із зелені, часнику, олії і перемішуємо. Відразу подаємо. Приємного апетиту!
Перловку промиваємо 5-6 разів під теплою водою. Викладаємо в каструлю, заливаємо 4-5 чашками води. Варимо перловку на середньому вогні 40-45 хвилин, пробуємо на готовність. Готову перловку добре промиваємо під холодною водою, відкидаємо на друшляк і залишаємо на 5 хвилин.
Поки вариться перловка, креветки викладаємо на 1-2 хвилини в окріп, потім виймаємо і остуджуємо. Помідори черрі ріжемо навпіл.
Зелень дуже дрібно нарізаємо, викладаємо в ступку для спецій, додаємо масло, пропущений через прес часник, сіль і все ретельно перетираємо.