Буряковий салат зі шпинатом, гранатом і сиром


Оригінальний рецепт смачного салату з запеченої буряка, шпинату, гранатових зерен, м’якого козячого сиру та оливкової олії.

Інгредієнти

  • 4-5 шт.

    — буряк (довга)

  • 100 гр.

    — сир (м’який козячий)

  • 50 гр.

    — шпинат

  • 2-3 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

  • за смаком

    — гранат (зерна)

  • за смаком

    — перець (свіжозмелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Буряк ретельно миємо з губкою, загорнути кожен коренеплід фольгою, викладаємо у форму і запікаємо в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин до готовності. Виймаємо, знімаємо з буряків фольгу і остуджуємо.


    Підготовлену буряк очищаємо і нарізаємо кружечками.


    Гранат очищаємо.


    Листя шпинату промиваємо в друшляку і повністю висушуємо.


    Підготовлені кружальця буряків викладаємо на плоску тарілку, чергуючи з листям шпинату.

    Посипаємо буряк зі шпинатом зернами граната, шматочками сиру, сіллю, свіжомеленим перцем, поливаємо оливковою олією і відразу подаємо ароматний салатик. Приємного апетиту!