Салат з цвітної капусти з редисом і горохом


Простий рецепт приготування смачного салату з цвітної капусти, зеленого горошку, редиски, цибулі та заправленого ніжним соусом зі сметани.

Інгредієнти

  • 800 гр.

    — капуста (кольорова)

  • 2 чашки

    — горох (заморожений або свіжий)

  • 2 пучка

    — редис

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

Для соусу

  • 2 чашки

    — сметана

  • 2 ст. л.

    — майонез

  • 1 пучок

    — зелена цибуля

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Капусту ділимо на дрібні суцвіття і відварюємо в підсоленій воді протягом 3-5 хвилин після закипання. На останній хвилині додаємо горошок, доводимо до кипіння і капусту з горохом відкидаємо на друшляк. Остуджуємо під холодною водою.


    Редис миємо й нарізаємо на тонкі скибочки. Цибулю дрібно шаткуємо.

    У великій мисці змішати капусту з горохом, редис і цибулю.


    Перемішуємо, солимо і перчимо. Поливаємо сметаною і майонезом, добре перемішуємо, зверху посипаємо дрібно нарізаною цибулею. Даємо салату настоятися 15 хвилин і подаємо.

    Приємного апетиту!