Салат з креветками та авокадо помідорами


Цей салат відмінно підійде в якості перекусу або до основних овочевих страв.

Інгредієнти

  • 2 грона

    — помідори (черрі)

  • 1 шт.

    — авокадо (дозрілий)

  • 150-170 гр.

    — креветки (заморожені)

  • 1/2 шт.

    — цибуля ріпчаста (червоний)

  • 1 пучок

    — базилік

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

  • 1 ст. л.

    — сік лимона (або лайма)

  • за смаком

    — суміш 5 перців

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Креветки заливаємо окропом на 2 хвилини. Викладаємо і остуджуємо.

    Помідори черрі ріжемо або на 2 частини, або на 4 частини, залежно від їх розміру. Викладаємо в миску.

    Авокадо очищаємо, видаляємо кісточку, розрізаємо вздовж на довгі часточки і розрізаємо впоперек на невеликі шматочки. Червоний цибулю дрібно шаткуємо. Листя базиліка промиваємо, дрібно нарізаємо. Відправляємо все до помідорів черрі.

  • Поливаємо салат соком лимона, оливковою олією. Заправляємо сумішшю з 5 перців і сіллю. Змішуємо всі інгредієнти. Салат готовий! Приємного апетиту!