Салат Хе з баклажанів


Гострий хрусткий азіатський салат з баклажанів, солодкого перцю, моркви, червоного цибулі з додаванням оцту, насіння кунжуту, часнику і кінзи.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — баклажани (великі)

  • 2 шт.

    — перець (болгарський)

  • 1 шт.

    — перець (чилі)

  • 1 шт.

    — морква (велика)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста (червоний)

  • 2 зубчики

    — часник

  • 1 ст. л.

    — кунжут (насіння)

  • 1/2 пучка

    — кінза

  • 2 ст. л.

    — оцет (9%)

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія (кунжутна)

  • 1 ч. л.

    — цукор

  • 2,5 ст. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Баклажани промиваємо та нарізаємо на смужки. Перемішуємо підготовлені смужки баклажанів з сіллю (2 ст. л.) і залишаємо на 30 хвилин. Потім смужки промиваємо водою, віджимаємо руками і висушуємо паперовими рушниками.


    Нагріваємо сковороду з кунжутним маслом на середньому вогні і обсмажуємо смужки баклажанів партіями по 7-8 хвилин до золотисто-коричневої скоринки. Викладаємо в миску.


    Очищену моркву з перцем нарізаємо тонкими смужками, цибулю — півкільцями, кінзу з часником — дрібно і викладаємо до обсмажених баклажанів. Вливаємо в миску оцет, додаємо цукор, залишки солі (1/2 ст. л.) і добре перемішуємо.


    Додаємо в ароматний салат підсмажене насіння кунжуту і відправляємо салат Хе в холодильник мінімум на 2 години (краще на ніч).

    Подаємо ароматний салат Хе до м’ясних або рибних страв. Приємного апетиту!