Гострий хрусткий азіатський салат з баклажанів, солодкого перцю, моркви, червоного цибулі з додаванням оцту, насіння кунжуту, часнику і кінзи.
Інгредієнти
-
2 шт.
— баклажани (великі)
-
2 шт.
— перець (болгарський)
-
1 шт.
— перець (чилі)
-
1 шт.
— морква (велика)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста (червоний)
-
2 зубчики
— часник
-
1 ст. л.
— кунжут (насіння)
-
1/2 пучка
— кінза
-
2 ст. л.
— оцет (9%)
-
2 ст. л.
— рослинна олія (кунжутна)
-
1 ч. л.
— цукор
-
2,5 ст. л.
— сіль
Рецепт приготування
Баклажани промиваємо та нарізаємо на смужки. Перемішуємо підготовлені смужки баклажанів з сіллю (2 ст. л.) і залишаємо на 30 хвилин. Потім смужки промиваємо водою, віджимаємо руками і висушуємо паперовими рушниками.
Нагріваємо сковороду з кунжутним маслом на середньому вогні і обсмажуємо смужки баклажанів партіями по 7-8 хвилин до золотисто-коричневої скоринки. Викладаємо в миску.
Очищену моркву з перцем нарізаємо тонкими смужками, цибулю — півкільцями, кінзу з часником — дрібно і викладаємо до обсмажених баклажанів. Вливаємо в миску оцет, додаємо цукор, залишки солі (1/2 ст. л.) і добре перемішуємо.
Додаємо в ароматний салат підсмажене насіння кунжуту і відправляємо салат Хе в холодильник мінімум на 2 години (краще на ніч).
Подаємо ароматний салат Хе до м’ясних або рибних страв. Приємного апетиту!