Святковий рецепт ароматних імбирних пряників у формі чоловічків, які звикли бачити в період різдвяних свят в Європі та Америці. У середні століття англійці вважали, що таке ласощі володіє лікувальними властивостями.
Інгредієнти
Для печива:
-
300 гр.
— борошно (пшеничне)
-
130 гр.
— вершкове масло (холодну)
-
80 гр.
— цукрова пудра
-
80 гр.
— мед (темний мед або патока)
-
1 шт.
— куряче яйце (жовток)
-
2 гр.
— сода (харчова)
-
2 гр.
— імбир (порошок)
-
2 гр.
— кориця (порошок)
-
1 гр.
— мускатний горіх (порошок)
-
1/6 ч. л.
— гвоздика (порошок)
-
1 щіпка
— сіль
Для прикраси:
-
150 гр.
— цукрова пудра
-
1 шт.
— куряче яйце (білок)
-
2-3 краплі
— сік лимона
Рецепт приготування
У чашу міксера викладаємо борошно, нарізане холодне масло і на низькій швидкості перемішуємо, поки не утворюються дрібні крихти. Без міксера змішуємо руками, перетираючи масло з борошном між пальців.
Додаємо мед, соду, цукрову пудру, імбирний порошок, курячий жовток, корицю, мускатний горіх, гвоздику і сіль. Замішуємо однорідне гладке тісто, формуємо кулю, загорнути в плівку і кладемо в холодильник на годину.
Охолоджене імбирне виймаємо тісто і розгортаємо з борошном в пласт товщиною 4 мм.
Формою вирізаємо з ароматного тесту чоловічків і зірочки.
Викладаємо підготовлені заготовки на деко з пекарської папером і відправляємо партіями в розігріту до 180 градусів духовку на 12-13 хвилин.
Поки випікаються імбирні пряники, в миску викладаємо білок 1 яйця), кілька крапель соку лимона і збиваємо в піну. Додаємо цукрову пудру.
Збиваємо суміш для прикраси до густого стану.
Готові ароматні пряники охолоджуємо до кімнатної температури. Білкову суміш викладаємо в кондитерський мішок (робимо на кінчику отвір 1 мм) і прикрашаємо імбирні пряники, як Вам подобається.
Даємо суміші застигнути і різдвяні імбирні пряники готові. Подаємо ароматні пряники до улюблених гарячих напоїв і прикрашаємо пряниками новорічну ялинку. Приємного апетиту!