Різдвяні імбирні пряники


Святковий рецепт ароматних імбирних пряників у формі чоловічків, які звикли бачити в період різдвяних свят в Європі та Америці. У середні століття англійці вважали, що таке ласощі володіє лікувальними властивостями.

Інгредієнти

Для печива:

  • 300 гр.

    — борошно (пшеничне)

  • 130 гр.

    — вершкове масло (холодну)

  • 80 гр.

    — цукрова пудра

  • 80 гр.

    — мед (темний мед або патока)

  • 1 шт.

    — куряче яйце (жовток)

  • 2 гр.

    — сода (харчова)

  • 2 гр.

    — імбир (порошок)

  • 2 гр.

    — кориця (порошок)

  • 1 гр.

    — мускатний горіх (порошок)

  • 1/6 ч. л.

    — гвоздика (порошок)

  • 1 щіпка

    — сіль

Для прикраси:

  • 150 гр.

    — цукрова пудра

  • 1 шт.

    — куряче яйце (білок)

  • 2-3 краплі

    — сік лимона

Рецепт приготування

    У чашу міксера викладаємо борошно, нарізане холодне масло і на низькій швидкості перемішуємо, поки не утворюються дрібні крихти. Без міксера змішуємо руками, перетираючи масло з борошном між пальців.


    Додаємо мед, соду, цукрову пудру, імбирний порошок, курячий жовток, корицю, мускатний горіх, гвоздику і сіль. Замішуємо однорідне гладке тісто, формуємо кулю, загорнути в плівку і кладемо в холодильник на годину.


    Охолоджене імбирне виймаємо тісто і розгортаємо з борошном в пласт товщиною 4 мм.


    Формою вирізаємо з ароматного тесту чоловічків і зірочки.


    Викладаємо підготовлені заготовки на деко з пекарської папером і відправляємо партіями в розігріту до 180 градусів духовку на 12-13 хвилин.


    Поки випікаються імбирні пряники, в миску викладаємо білок 1 яйця), кілька крапель соку лимона і збиваємо в піну. Додаємо цукрову пудру.


    Збиваємо суміш для прикраси до густого стану.


    Готові ароматні пряники охолоджуємо до кімнатної температури. Білкову суміш викладаємо в кондитерський мішок (робимо на кінчику отвір 1 мм) і прикрашаємо імбирні пряники, як Вам подобається.

    Даємо суміші застигнути і різдвяні імбирні пряники готові. Подаємо ароматні пряники до улюблених гарячих напоїв і прикрашаємо пряниками новорічну ялинку. Приємного апетиту!