Рис з горошком і кукурудзою по-китайськи


Простий рецепт смачного рису, обсмаженого зі свіжим горошком, консервованою кукурудзою, часником, зеленою цибулею і смаженою курячим яйцем.

Інгредієнти

  • 90 гр.

    — рис (довгозерний Басматі, Жасмин)

  • 200 гр.

    — кукурудза (консервована)

  • 70 гр.

    — горох (свіжий або заморожений)

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 2 стебла

    — зелена цибуля

  • 2 зубчики

    — часник

  • 2 ч. л.

    — соєвий соус

  • 1 ч. л.

    — рослинна олія (кунжутна)

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія (соняшникова)

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування краще використовувати сорти Басматі або Жасмин, сорти мають ніжний ароматний смак і з-за низького вмісту крохмалю відмінно підходять для смаження.


    Рис промиваємо, заливаємо великою кількістю води і відварюємо до готовності. Потім рис промиваємо під холодною водою і даємо стекти в друшляку. З 90 гр. сухого рису отримуємо 200 гр. вареного.


    Кукурудзу відкриваємо і зливаємо.


    У сковороду Вок вливаємо кунжутне масло, розбиваємо яйце, перемішуємо і смажимо на середньому вогні до готовності.


    Готове яйце подрібнюємо в сковороді і відкладаємо в сторону.


    Додаємо олію, викладаємо нарізану зелену цибулю з часником і обсмажуємо поряд з яйцем 15-20 секунд.


    Все перемішуємо.


    Додаємо горошок, кукурудзу і смажимо на сильному вогні, щоб швидко випарувалася рідина.


    Додаємо соєвий соус, смажимо 1-2 хвилини, потім викладаємо підготовлений рис, перемішуємо і смажимо ще 1-2 хвилини. Пробуємо на сіль.

    Готовий ароматний рис подаємо гарячим овочевим салатом. Приємного апетиту!