Простий рецепт смачного рису, обсмаженого зі свіжим горошком, консервованою кукурудзою, часником, зеленою цибулею і смаженою курячим яйцем.
Інгредієнти
-
90 гр.
— рис (довгозерний Басматі, Жасмин)
-
200 гр.
— кукурудза (консервована)
-
70 гр.
— горох (свіжий або заморожений)
-
1 шт.
— куряче яйце
-
2 стебла
— зелена цибуля
-
2 зубчики
— часник
-
2 ч. л.
— соєвий соус
-
1 ч. л.
— рослинна олія (кунжутна)
-
3 ст. л.
— рослинна олія (соняшникова)
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування краще використовувати сорти Басматі або Жасмин, сорти мають ніжний ароматний смак і з-за низького вмісту крохмалю відмінно підходять для смаження.
Рис промиваємо, заливаємо великою кількістю води і відварюємо до готовності. Потім рис промиваємо під холодною водою і даємо стекти в друшляку. З 90 гр. сухого рису отримуємо 200 гр. вареного.
Кукурудзу відкриваємо і зливаємо.
У сковороду Вок вливаємо кунжутне масло, розбиваємо яйце, перемішуємо і смажимо на середньому вогні до готовності.
Готове яйце подрібнюємо в сковороді і відкладаємо в сторону.
Додаємо олію, викладаємо нарізану зелену цибулю з часником і обсмажуємо поряд з яйцем 15-20 секунд.
Все перемішуємо.
Додаємо горошок, кукурудзу і смажимо на сильному вогні, щоб швидко випарувалася рідина.
Додаємо соєвий соус, смажимо 1-2 хвилини, потім викладаємо підготовлений рис, перемішуємо і смажимо ще 1-2 хвилини. Пробуємо на сіль.
Готовий ароматний рис подаємо гарячим овочевим салатом. Приємного апетиту!