Незвичайний рецепт дуже смачної рибки, запеченої в суміші з солі і яєчних білків.
Інгредієнти
-
2 шт.
— форель (невелика)
-
2 кг.
— сіль
-
2 шт.
— куряче яйце (білок)
-
150 мл.
— вода
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— коріандр
Рецепт приготування
Форель добре очищаємо, промиваємо і висушуємо. Очищений часник з цибулею нарізаємо крупно.
У воді розмішуємо білки і засипаємо велику кількість солі, щоб вийшла густа сольова маса.
Посипаємо рибу всередині коріандром і меленим перцем. Черевце кожної рибки заповнюємо половиною підготовленого часнику і цибулі.
У керамічну форму викладаємо на дно шар сольової маси.
Розміщуємо підготовлені тушки форелі.
Закриваємо повністю форель сольовий масою.
Запікаємо форель в солі в розігрітій духовці при 220 градусах 30 хвилин, потім виймаємо і залишаємо ще на 10 хвилин.
З допомогою шпателя рибу очищаємо від сольовий шапки і виймаємо. Готову ароматну рибку подаємо гарячою з гарніром і соусом Бешамель. Приємного апетиту!