Риба, запечена в солі


Незвичайний рецепт дуже смачної рибки, запеченої в суміші з солі і яєчних білків.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — форель (невелика)

  • 2 кг.

    — сіль

  • 2 шт.

    — куряче яйце (білок)

  • 150 мл.

    — вода

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — коріандр

Рецепт приготування

    Форель добре очищаємо, промиваємо і висушуємо. Очищений часник з цибулею нарізаємо крупно.


    У воді розмішуємо білки і засипаємо велику кількість солі, щоб вийшла густа сольова маса.


    Посипаємо рибу всередині коріандром і меленим перцем. Черевце кожної рибки заповнюємо половиною підготовленого часнику і цибулі.


    У керамічну форму викладаємо на дно шар сольової маси.


    Розміщуємо підготовлені тушки форелі.


    Закриваємо повністю форель сольовий масою.


    Запікаємо форель в солі в розігрітій духовці при 220 градусах 30 хвилин, потім виймаємо і залишаємо ще на 10 хвилин.


    З допомогою шпателя рибу очищаємо від сольовий шапки і виймаємо. Готову ароматну рибку подаємо гарячою з гарніром і соусом Бешамель. Приємного апетиту!