Пшоняна каша на воді


Пісна класична каша з пшоняної крупи, звареної на воді. Пшоняна каша на воді виходить м’якою і корисною, так як крупа не втрачає своїх корисних властивостей.

Інгредієнти

  • 100 гр.

    — пшоняна крупа

  • 300 мл.

    — вода

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Пшоно перебираємо, видаляючи зайві домішки в крупі.


    Ретельно промиваємо 5-6 разів до чистої води.


    Заливаємо підготовлене пшоно водою (300 мл), солимо і варимо відкритим на середньому вогні, періодично помішуючи. Не даємо каші пригоріти.


    Як тільки вода випарується, пшоняна каша готова. Накриваємо кашку кришкою і залишаємо на 5 хвилин «доходити».

    Подаємо пісну кашу гарячою як гарнір або як основне блюдо на сніданок. Приємного апетиту!