Пісна класична каша з пшоняної крупи, звареної на воді. Пшоняна каша на воді виходить м’якою і корисною, так як крупа не втрачає своїх корисних властивостей.
Інгредієнти
-
100 гр.
— пшоняна крупа
-
300 мл.
— вода
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Пшоно перебираємо, видаляючи зайві домішки в крупі.
Ретельно промиваємо 5-6 разів до чистої води.
Заливаємо підготовлене пшоно водою (300 мл), солимо і варимо відкритим на середньому вогні, періодично помішуючи. Не даємо каші пригоріти.
Як тільки вода випарується, пшоняна каша готова. Накриваємо кашку кришкою і залишаємо на 5 хвилин «доходити».
Подаємо пісну кашу гарячою як гарнір або як основне блюдо на сніданок. Приємного апетиту!