Ароматні повітряні круасани без начинки з домашнього листкового дріжджового тіста. Такі круасани можна розрізати навпіл і змастити варенням або шоколадною пастою Nutella.
Інгредієнти
-
350 гр.
— борошно (вищий сорт)
-
200 гр.
— вершкове масло
-
120 гр.
— молоко (+ 1 ст. л.)
-
60 гр.
— цукор
-
1 шт.
— куряче яйце
-
7 гр.
— дріжджі (сухі)
-
1 щіпка
— сіль
Рецепт приготування
У миску вливаємо тепле молоко (не більше 38 градусів), додаємо цукор, дріжджі, перемішуємо і залишаємо на столі, поки суміш не підніметься.
У велику миску насипаємо борошно, додаємо сіль і нарізане на кубики холодне вершкове масло.
Пальцями рук перетираємо борошно з маслом до дрібної крихти.
Додаємо молоко з дріжджами.
Замішуємо однорідне тісто щільне, загортаємо в пакет (плівку) і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Охолоджене тісто розгортаємо в прямокутник товщиною 1-1,5 див і складаємо так, щоб краї по двом сторонам сходилися посередині.
Потім складаємо кінці з інших сторін.
Злегка розкачуємо, щоб шов посередині закрився. Готовий шматок знову загортаємо в пакет і відправляємо в холодильник ще на 15 хвилин.
За таким методом розкачуємо, закриваємо і охолоджуємо тісто ще 3 рази.
Готове тісто розгортаємо в прямокутник товщиною 1 см. і розрізаємо на трикутники.
Трикутники звертаємо в рогалики, починаючи від широкої частини. Викладаємо підготовлені круасани на деко з пекарським папером, змащуємо збитим яйцем з молоком (1 ст. л.) і залишаємо круасани на 30 хвилин на столі. Через 30 хвилин змащуємо круасани залишками яєчної суміші і відправляємо в розігріту духовку до 170 градусів на 10 хвилин. Потім зменшуємо до 160 і випікаємо ароматні круасани ще 20 хвилин, поки не покриються коричневою скоринкою.
Смачні повітряні круасани трохи охолоджуємо і подаємо з улюбленим варенням або шоколадною пастою. Приємного апетиту!