Повітряні круасани без начинки


Ароматні повітряні круасани без начинки з домашнього листкового дріжджового тіста. Такі круасани можна розрізати навпіл і змастити варенням або шоколадною пастою Nutella.

Інгредієнти

  • 350 гр.

    — борошно (вищий сорт)

  • 200 гр.

    — вершкове масло

  • 120 гр.

    — молоко (+ 1 ст. л.)

  • 60 гр.

    — цукор

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 7 гр.

    — дріжджі (сухі)

  • 1 щіпка

    — сіль

Рецепт приготування

    У миску вливаємо тепле молоко (не більше 38 градусів), додаємо цукор, дріжджі, перемішуємо і залишаємо на столі, поки суміш не підніметься.

    У велику миску насипаємо борошно, додаємо сіль і нарізане на кубики холодне вершкове масло.


    Пальцями рук перетираємо борошно з маслом до дрібної крихти.


    Додаємо молоко з дріжджами.


    Замішуємо однорідне тісто щільне, загортаємо в пакет (плівку) і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.


    Охолоджене тісто розгортаємо в прямокутник товщиною 1-1,5 див і складаємо так, щоб краї по двом сторонам сходилися посередині.


    Потім складаємо кінці з інших сторін.


    Злегка розкачуємо, щоб шов посередині закрився. Готовий шматок знову загортаємо в пакет і відправляємо в холодильник ще на 15 хвилин.


    За таким методом розкачуємо, закриваємо і охолоджуємо тісто ще 3 рази.

    Готове тісто розгортаємо в прямокутник товщиною 1 см. і розрізаємо на трикутники.


    Трикутники звертаємо в рогалики, починаючи від широкої частини. Викладаємо підготовлені круасани на деко з пекарським папером, змащуємо збитим яйцем з молоком (1 ст. л.) і залишаємо круасани на 30 хвилин на столі. Через 30 хвилин змащуємо круасани залишками яєчної суміші і відправляємо в розігріту духовку до 170 градусів на 10 хвилин. Потім зменшуємо до 160 і випікаємо ароматні круасани ще 20 хвилин, поки не покриються коричневою скоринкою.

    Смачні повітряні круасани трохи охолоджуємо і подаємо з улюбленим варенням або шоколадною пастою. Приємного апетиту!