Відмінний рецепт приготування смаженої свинини з гірчичним соусом. Подаємо печеня зі свинини з вареною картоплею і квашеною капустою.
Інгредієнти
-
900 гр.
— свинина (вирізка)
-
5 ст. л.
— гірчиця (їдальня)
-
2 шт.
— морква
-
1 шт.
— ріпчаста цибуля (великого розміру)
-
2 зубчики
— часник
-
2 ст. л.
— вершкове масло
-
1/4 чашки
— вино (сухе біле)
-
1 шт.
— лавровий лист
-
1 гілочка
— чебрець (свіжий)
-
3 ст. л.
— борошно (пшеничне)
-
за смаком
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Шматок свинини натираємо вершковим олією, чорним меленим перцем, сіллю і щедро змащуємо 3 столовими ложками гірчиці.
У сковороду з олією викладаємо підготовлений шматок свинини і на сильному вогні обсмажуємо швидко до коричневого кольору з усіх сторін. Це додасть жаркого аромат і чудовий смак.
До свинини в сковороду додаємо нарізану цибулю. Смажимо 2-3 хвилини.
Додаємо подрібнений часник, готуємо 1 хвилину. Вливаємо вино і варимо 3 хвилини, поки вино трохи випаруватися. Додаємо лавровий лист, нарізаний чебрець.
Вливаємо 2 чашки очищеної води і додаємо розрізану навпіл морква, вона додасть солодкість соусу. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою не менше 90 хвилин, поки м’ясо не стане м’яким.
Виймаємо з соусу морква і лавровий лист. Шматок свинини викладаємо на блюдо і накриваємо фольгою, щоб не охолов. У склянці розвести борошно з ½ склянки теплої води.
Вливаємо в соус розведене борошно, додаємо 2 столові ложки гірчиці, солимо і перчимо. Варимо гірчичний соус, поки не загусне.
Нарізаємо печеня на невеликі шматочки і подаємо з гірчичним соусом, картоплею і квашеною капустою. Приємного апетиту!