Печеня зі свинини з гірчичним соусом


Відмінний рецепт приготування смаженої свинини з гірчичним соусом. Подаємо печеня зі свинини з вареною картоплею і квашеною капустою.

Інгредієнти

  • 900 гр.

    — свинина (вирізка)

  • 5 ст. л.

    — гірчиця (їдальня)

  • 2 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — ріпчаста цибуля (великого розміру)

  • 2 зубчики

    — часник

  • 2 ст. л.

    — вершкове масло

  • 1/4 чашки

    — вино (сухе біле)

  • 1 шт.

    — лавровий лист

  • 1 гілочка

    — чебрець (свіжий)

  • 3 ст. л.

    — борошно (пшеничне)

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Шматок свинини натираємо вершковим олією, чорним меленим перцем, сіллю і щедро змащуємо 3 столовими ложками гірчиці.


    У сковороду з олією викладаємо підготовлений шматок свинини і на сильному вогні обсмажуємо швидко до коричневого кольору з усіх сторін. Це додасть жаркого аромат і чудовий смак.


    До свинини в сковороду додаємо нарізану цибулю. Смажимо 2-3 хвилини.


    Додаємо подрібнений часник, готуємо 1 хвилину. Вливаємо вино і варимо 3 хвилини, поки вино трохи випаруватися. Додаємо лавровий лист, нарізаний чебрець.


    Вливаємо 2 чашки очищеної води і додаємо розрізану навпіл морква, вона додасть солодкість соусу. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою не менше 90 хвилин, поки м’ясо не стане м’яким.


    Виймаємо з соусу морква і лавровий лист. Шматок свинини викладаємо на блюдо і накриваємо фольгою, щоб не охолов. У склянці розвести борошно з ½ склянки теплої води.


    Вливаємо в соус розведене борошно, додаємо 2 столові ложки гірчиці, солимо і перчимо. Варимо гірчичний соус, поки не загусне.

    Нарізаємо печеня на невеликі шматочки і подаємо з гірчичним соусом, картоплею і квашеною капустою. Приємного апетиту!