М’ясо по-французьки з картоплею


Класичний рецепт смачного м’яса свинини під «шубою» з цибулі, картоплі, майонезу і сиру.

Інгредієнти

  • 900 гр.

    — свинина (філе)

  • 450 гр.

    — картопля

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста (середній)

  • 150 гр.

    — сир (твердий)

  • 1/2 склянки

    — майонез

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування смачного м’яса по-французьки ставимо за духовку на 200 градусів.

    Промитий шматок свинини нарізаємо на тонкі скибочки. Викладаємо підготовлені скибочки свинини на дно змащеної форми і щедро посипаємо сіллю і перцем.


    Очищений цибулю нарізаємо кільцями, очищений картопля — кружечками. Викладаємо підготовлені кільця цибулі на м’ясо, зверху рівномірно розподіляємо кружечки картоплі і посипаємо сіллю і перцем.


    Змащуємо шар з картоплі майонезом і посипаємо підготовленою натертим сиром.


    Накриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку на 40 хвилин, потім знімаємо і запікаємо ароматне блюдо ще 10 хвилин (за бажанням можна додати листя шавлії).

    Дуже смачне м’ясо по-французьки подаємо гарячим зі свіжими овочами. Приємного апетиту!