Дуже проста й ситна страва мойва смажена.
Інгредієнти
-
700 гр.
— мойва (заморожена)
-
1 склянка
— борошно (пшеничне)
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
-
для смаження
— рослинна олія
Рецепт приготування
Заморожену мойву розморожуємо, ретельно промиваючи проточною теплою водою. Викладаємо в миску.
Рибку, посипаємо сіллю, чорним меленим перцем і перемішуємо.
Невеликими партіями кожну рибку ретельно обвалюємо у великій кількості борошна.
Рибку в борошні відправляємо на сковороду і обсмажуємо у великій кількості рослинного масла. Засмажуємо мойву до золотисто-коричневого кольору з обох сторін.
Смажену мойву викладаємо на тарілку і відразу подаємо.
Відмінно як основне блюдо або як закуска до пива.
Приємного апетиту!