Медові пряникові будиночки


Святкові невеликі будиночки з медового пряникового тесту з білковою глазур’ю і кондитерськими прикрасами.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 250 гр.

    — борошно (вищий сорт)

  • 100 гр.

    — маргарин (для випічки)

  • 100 гр.

    — мед

  • 80 гр.

    — цукор

  • 2 шт.

    — куряче яйце (жовтки)

  • 1 ч. л.

    — розпушувач (без горба)

  • 1 1/2 ч. л.

    — какао

  • на кінчику ножа

    — кориця (мелена)

  • на кінчику ножа

    — гвоздика (мелена)

  • на кінчику ножа

    — мускатний горіх (мелений)

Для прикраси:

  • 160 гр.

    — цукрова пудра

  • 1 шт.

    — куряче яйце (білок)

  • 1 пакет

    — кондитерська посипання

Рецепт приготування

    У миску викладаємо борошна, розм’якшений маргарин, мед, цукор, 2 жовтки, розпушувач, какао, корицю, гвоздику і мускатний горіх. Замішуємо руками або міксером ароматне густе однорідне тісто, формуємо кулю, загорнути в плівку і кладемо в холодильник на 1 годину.


    Для пряникових будиночків вирізаємо з паперу 3 шаблону, а потім переносимо на картон. Шаблон № 1 половина даху: 2,5 см. на 3,5 див. Шаблон № 2 бічні стіни: 2 див. на 2 див. Шаблон № 3 передні стіни з вирізом посередині: відміряємо прямокутник 3 див. на 3,5 см., відміряємо по бічним сторонам по 2 див., верхню сторону ділимо навпіл і з’єднуємо верхню точку з бічними сторонами. З нижньої сторони відміряємо посередині 1 див. на 1,5 см. для вирізу. Шаблони вирізаємо, переносимо на картон і знову вирізаємо.


    Охолоджене медове виймаємо тісто розгортаємо в тонкий прямокутник і, з допомогою шаблонів, вирізаємо деталі для будиночків. На один будиночок потрібно 2 половинки даху, 2 бічні стіни і 2 передні стіни.


    Всі заготовки для будиночків переносимо на деко з пекарським папером, випікаємо в розігрітій духовці до 180 градусів близько 5 хвилин і охолодити.


    У мисці збиваємо цукрову пудру з білком 1 яйця в густу масу і викладаємо в кондитерський мішок або шприц. Всі підготовлені пряникові деталі з’єднуємо з допомогою білкової глазурі і даємо повністю застигнути, щоб деталі не розпадалися.


    Готові пряникові будиночки прикрашаємо білкової глазур’ю, різними кондитерськими прикрасами та посипкою. Даємо глазурі застигнути і пряникові будиночки готові. Такі невеликі будиночки можна подавати з гарячими улюбленими напоями, повісивши їх на край гуртки. Приємного апетиту!