Гострий кисло-солодкий маринований цибулю можна додавати в піцу, гамбургери, хот-доги і відмінно поєднується з смаженим м’ясом на мангалі або на сковороді.
Інгредієнти
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста (червоний або інший)
-
2 палички
— кориця
-
6 шт.
— гвоздика
-
1 чашка
— оцет (яблучний)
-
1/2 чашки
— сік лимона
-
1/4 склянки
— цукор
-
1 ст. л.
— сіль
-
за смаком
— перець (подрібнений червоний)
Рецепт приготування
Нарізану півкільцями червоний цибулю викладаємо в миску, заливаємо повністю окропом, рахуємо до 10 і зливаємо воду. Викладаємо ошпарений цибулю в банку або скляний контейнер.
У каструлю викладаємо корицю, подрібнений червоний гострий перець, гвоздику, ставимо на вогонь і, як з’являється аромат, знімаємо з вогню. Додаємо в каструлю до ароматних спецій сік лимона, яблучний оцет, цукор і сіль. Перемішуємо маринад і доводимо до кипіння.
Заливаємо ароматним маринадом червоний лук, залишаємо на столі до охолодження, накриваємо і в холодильник. Через 8 годин ароматний маринований лук готовий. Якщо маринуємо звичайний лук, то для додання червоного кольору додаємо до цибулі трохи буряків. Приємного апетиту!