Відмінний рецепт смачного манного пирога з манної крупи, борошна, сметани й цукру.
Інгредієнти
-
1 склянка
— манна крупа
-
1 склянка
— мука
-
1 склянка
— сметана
-
1 склянка
— цукор
-
2 шт.
— куряче яйце
-
120 гр.
— вершкове масло (розм’якшене)
-
1/2 ч. л.
— сода (харчова)
-
1 ч. л.
— оцет (9%)
-
1 щіпка
— сіль
Рецепт приготування
У мисці віночком (не міксером) збиваємо яйця з цукром. Додаємо в готову суміш сметану, розм’якшене масло і перемішуємо.
У мисці перемішуємо міксером манку з борошном і сіллю, вливаємо підготовлену суміш з яєць, цукру, сметани, масла. Соду в ложці заливаємо оцтом, додаємо в миску і все перемішуємо до однорідного тесту. Без міксера манное замішуємо тісто ложкою, додаємо рідку суміш порціями.
Форму змащуємо маслом, посипаємо манною крупою і рівномірно розподіляємо тісто.
Випікаємо ароматний манник в розігрітій духовці до 200 градусів 30 хвилин, на готовність перевіряємо зубочисткою. Подаємо смачний манник з ягодами, варенням або згущеним молоком. Приємного апетиту!