Манник на сметані


Відмінний рецепт смачного манного пирога з манної крупи, борошна, сметани й цукру.

Інгредієнти

  • 1 склянка

    — манна крупа

  • 1 склянка

    — мука

  • 1 склянка

    — сметана

  • 1 склянка

    — цукор

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 120 гр.

    — вершкове масло (розм’якшене)

  • 1/2 ч. л.

    — сода (харчова)

  • 1 ч. л.

    — оцет (9%)

  • 1 щіпка

    — сіль

Рецепт приготування


    У мисці віночком (не міксером) збиваємо яйця з цукром. Додаємо в готову суміш сметану, розм’якшене масло і перемішуємо.


    У мисці перемішуємо міксером манку з борошном і сіллю, вливаємо підготовлену суміш з яєць, цукру, сметани, масла. Соду в ложці заливаємо оцтом, додаємо в миску і все перемішуємо до однорідного тесту. Без міксера манное замішуємо тісто ложкою, додаємо рідку суміш порціями.


    Форму змащуємо маслом, посипаємо манною крупою і рівномірно розподіляємо тісто.

    Випікаємо ароматний манник в розігрітій духовці до 200 градусів 30 хвилин, на готовність перевіряємо зубочисткою. Подаємо смачний манник з ягодами, варенням або згущеним молоком. Приємного апетиту!