Рецепт приготування
Форму для запікання висотою не менше 5 см щедро змащуємо вершковим маслом.
Ріпчасту цибулю нарізаємо, часник пропускаємо через прес. Корінь петрушки і моркву очищаємо і нарізаємо кубиками. Помідори і гриби нарізаємо на невеликі шматочки. Сир натираємо.
У сковороді обсмажуємо підготовлений ріпчасту цибулю, доки не стане прозорим.
Додаємо підготовлений часник і 4-5 столових ложок води.
Викладаємо підготовлені корінь петрушки і моркву. Обсмажуємо 10 хвилин.
В овочеву смажену суміш викладаємо змішаний фарш і обсмажуємо на середньому вогні 10 хвилин.
Додаємо до овочів і фаршу підготовлені гриби з помідорами. Смажимо, поки помідори не стануть м’якими.
Додаємо томатну пасту, спеції і сіль. Перемішуємо, знімаємо з вогню і прибираємо в бік.
У каструлі розтоплюємо вершкове масло. Додаємо борошно і безперервно швидко перемішуємо.
Потім вливаємо молоко, варимо 1-2 хвилини, постійно помішуючи. Додаємо перець білий, мускатний горіх і сіль. Перемішуємо і соус Бешамель готовий.
Розігріваємо духовку до 180 градусів.
Викладаємо ¼ частина листів лазаньї на дно форми.
Щедро поливаємо підготовленим соусом Бешамель, використовуємо ¼ частина.
Викладаємо 1/3 частина фаршу.
Посипаємо сиром, використовуємо ¼ частина.
За таким методом викладаємо 3 шари. На сир третього шару викладаємо залишки листів, поливаємо соусом і посипаємо залишками натертого сиру.
Відправляємо в духовку на 40-60 хвилин. Сир повинен засмажиться до золотисто-коричневої скоринки.
Готову лазанью трохи охолоджуємо, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!