Лазанья з м’ясним фаршем і грибами

Рецепт приготування

    Форму для запікання висотою не менше 5 см щедро змащуємо вершковим маслом.


    Ріпчасту цибулю нарізаємо, часник пропускаємо через прес. Корінь петрушки і моркву очищаємо і нарізаємо кубиками. Помідори і гриби нарізаємо на невеликі шматочки. Сир натираємо.

    У сковороді обсмажуємо підготовлений ріпчасту цибулю, доки не стане прозорим.


    Додаємо підготовлений часник і 4-5 столових ложок води.


    Викладаємо підготовлені корінь петрушки і моркву. Обсмажуємо 10 хвилин.


    В овочеву смажену суміш викладаємо змішаний фарш і обсмажуємо на середньому вогні 10 хвилин.


    Додаємо до овочів і фаршу підготовлені гриби з помідорами. Смажимо, поки помідори не стануть м’якими.


    Додаємо томатну пасту, спеції і сіль. Перемішуємо, знімаємо з вогню і прибираємо в бік.


    У каструлі розтоплюємо вершкове масло. Додаємо борошно і безперервно швидко перемішуємо.


    Потім вливаємо молоко, варимо 1-2 хвилини, постійно помішуючи. Додаємо перець білий, мускатний горіх і сіль. Перемішуємо і соус Бешамель готовий.


    Розігріваємо духовку до 180 градусів.

    Викладаємо ¼ частина листів лазаньї на дно форми.


    Щедро поливаємо підготовленим соусом Бешамель, використовуємо ¼ частина.


    Викладаємо 1/3 частина фаршу.


    Посипаємо сиром, використовуємо ¼ частина.


    За таким методом викладаємо 3 шари. На сир третього шару викладаємо залишки листів, поливаємо соусом і посипаємо залишками натертого сиру.

    Відправляємо в духовку на 40-60 хвилин. Сир повинен засмажиться до золотисто-коричневої скоринки.
    Готову лазанью трохи охолоджуємо, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!