Курка в сметані


Простий і швидкий рецепт приготування смачної страви курка в сметані.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — курка (філе грудки)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 250 гр.

    — сметана

  • 1 ст. л.

    — борошно (пшеничне)

  • 1/2 пучка

    — кріп

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Філе курячої грудки нарізаємо на невеликі шматочки і викладаємо в розігріте масло на сковороду.

    Обсмажуємо шматочки на сильному вогні без кришки, поки рідина не випарується і шматочки трохи не підрум’яняться. Викладаємо на тарілку.


    Нарізану цибулю викладаємо в сковороду з залишками масла від курки і обсмажуємо до золотистого кольору.


    До смаженій луку викладаємо смажені шматочки курки. Перемішуємо і зменшуємо вогонь до середнього.


    У сковороду відразу додаємо столову ложку борошна і сметану.


    Перемішуємо і вливаємо один стакан води. Солимо, перчимо.


    Додаємо до курочку в сметані дрібно нарізаний кріп.


    Курячі шматочки в сметані перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо протягом 3-4 хвилин, постійно помішуючи. Якщо соус зі сметани виходить дуже густим, додаємо ще трохи води.

    Курку в сметані подаємо з макаронами і овочевим салатом зі сметаною.

    Приємного апетиту!