Відмінний рецепт приготування ароматних рибних котлет з минтая.
Інгредієнти
-
1 кг.
— минтай
-
3 шт.
— куряче яйце
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 шматки
— хліб (білий)
-
1/2 склянки
— молоко
-
1/2 склянки
— сухарі (панірувальні)
-
1/3 склянки
— борошно (пшеничне)
-
2 ст. л.
— зелена цибуля (нарізаний)
-
2 ст. л.
— кріп (нарізаний)
-
для смаження
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Якщо для приготування використовуємо заморожені тушки минтая, то розморожуємо, очищаємо від плавників, нутрощів, шкіри і акуратно видаляємо всі великі і дрібні кісточки.
Підготовлене філе минтая пропускаємо через м’ясорубку з цибулею або подрібнюємо все в кухонному комбайні.
Хліб замочуємо на 1 хвилину в молоці, віджимаємо і викладаємо в підготовлений фарш.
Додаємо 2 яйця, підготовлені кріп, зелена цибуля, сіль і перець. Рибний фарш добре перемішуємо рукою.
Формуємо з рибного фаршу з зеленню 10 кульок і сминаем в котлетку.
В різні миски викладаємо борошно, сухарі і збиваємо 1 яйце. Обвалюємо кожну рибну котлетку в борошні, потім акуратно опускаємо яйце і сухарі.
Обсмажуємо котлети з риби (минтай) на середньому вогні в олії 10-13 хвилин, поки вони не стануть золотисто-коричневого кольору.
Подаємо готові гарячі рибні котлети з картоплею і овочевим салатом. Приємного апетиту!