Котлети з риби (минтай)


Відмінний рецепт приготування ароматних рибних котлет з минтая.

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — минтай

  • 3 шт.

    — куряче яйце

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 шматки

    — хліб (білий)

  • 1/2 склянки

    — молоко

  • 1/2 склянки

    — сухарі (панірувальні)

  • 1/3 склянки

    — борошно (пшеничне)

  • 2 ст. л.

    — зелена цибуля (нарізаний)

  • 2 ст. л.

    — кріп (нарізаний)

  • для смаження

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Якщо для приготування використовуємо заморожені тушки минтая, то розморожуємо, очищаємо від плавників, нутрощів, шкіри і акуратно видаляємо всі великі і дрібні кісточки.

    Підготовлене філе минтая пропускаємо через м’ясорубку з цибулею або подрібнюємо все в кухонному комбайні.


    Хліб замочуємо на 1 хвилину в молоці, віджимаємо і викладаємо в підготовлений фарш.

    Додаємо 2 яйця, підготовлені кріп, зелена цибуля, сіль і перець. Рибний фарш добре перемішуємо рукою.

    Формуємо з рибного фаршу з зеленню 10 кульок і сминаем в котлетку.


    В різні миски викладаємо борошно, сухарі і збиваємо 1 яйце. Обвалюємо кожну рибну котлетку в борошні, потім акуратно опускаємо яйце і сухарі.


    Обсмажуємо котлети з риби (минтай) на середньому вогні в олії 10-13 хвилин, поки вони не стануть золотисто-коричневого кольору.

    Подаємо готові гарячі рибні котлети з картоплею і овочевим салатом. Приємного апетиту!