Рецепт смачних котлет з вареного пшона, моркви, зеленого горошку і сиру. Ароматні котлети з пшона подаємо як гарнір або окремо зі сметаною.
Інгредієнти
- 350 гр.- пшоняна крупа (варене пшоно)
- 60 гр.- морква
- 50 гр.- горох (свіжий)
- 30 гр.- сир (твердий)
- 1 шт.- куряче яйце
- 2 зубчики- часник
- 70 гр.- сухарі (панірувальні)
- 150 мл.- рослинна олія
- 2 щіпки- перець (суміш перців)
- 1 ч. л.- сіль
Рецепт приготування
1 чашку пшона промиваємо 5-6 разів, заливаємо 3 чашками води і відварюємо до готовності 20-25 хвилин, помішуючи. Остуджуємо.
Паралельно з пшоном очищену моркву нарізаємо кубиками і разом із зеленим горошком відварюємо 3-4 хвилини. Відкидаємо овочі на друшляк і охолодити.
У готову пшоняну кашу додаємо подрібнений часник, яйце, 30 гр. сухарі, тертий сир, перець і сіль. Додаємо підготовлені кубики моркви і зелений горошок.
Добре перемішуємо суміш з пшона, формуємо 8 шт. котлет і обвалюють у панірувальних сухарях.
Викладаємо готові котлети з пшона в гаряче масло. Обсмажуємо пшоняні котлетки до рум’яної хрусткої скоринки.
Дуже смачні котлети з пшона і овочів подаємо гарячими. Приємного апетиту!