Інгредієнти
-
10 шт.
— печериці (невеликого розміру)
-
500 гр.
— м’ясний фарш (яловичина+свинина)
-
2 зубчики
— часник
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ст. л.
— перець (червоний солодкий)
-
1 ст. л.
— майоран (сушений)
-
1 ч. л.
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Готові котлети, фаршировані грибами подаємо з овочевими гарнірами і/або овочевим салатом.
Приємного апетиту!
Невеликі грибочки очищаємо від забруднень і промиваємо. Ніжки грибів видаляємо під основу капелюшки.
Підготовлені гриби приправляємо сіллю. Викладаємо грибочки в сковороду, додаємо 1 столову ложку олії і обсмажуємо близько 3 хвилин. Даємо охолонути.
Фарш викладаємо в миску, додаємо сіль, чорний і червоний перець, майоран, товчений часник і ретельно перемішуємо руками.
З підготовленого фаршу руками формуємо коржик, в центрі якої розміщуємо один гриб і закриваємо його фаршем. За таким методом формуємо 10 штук котлет округлої форми.
У сковороду після грибів додаємо 2 столові ложки олії, вкладаємо котлети фаршировані і смажимо на середньому вогні близько 30 хвилин, періодично перевертаючи. Якщо все котлети не поміщаються в сковорідку, обсмажуємо в кілька етапів.