Котлети, фаршировані цілими грибами

Інгредієнти

  • 10 шт.

    — печериці (невеликого розміру)

  • 500 гр.

    — м’ясний фарш (яловичина+свинина)

  • 2 зубчики

    — часник

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ст. л.

    — перець (червоний солодкий)

  • 1 ст. л.

    — майоран (сушений)

  • 1 ч. л.

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Невеликі грибочки очищаємо від забруднень і промиваємо. Ніжки грибів видаляємо під основу капелюшки.

    Підготовлені гриби приправляємо сіллю. Викладаємо грибочки в сковороду, додаємо 1 столову ложку олії і обсмажуємо близько 3 хвилин. Даємо охолонути.

    Фарш викладаємо в миску, додаємо сіль, чорний і червоний перець, майоран, товчений часник і ретельно перемішуємо руками.

    З підготовленого фаршу руками формуємо коржик, в центрі якої розміщуємо один гриб і закриваємо його фаршем. За таким методом формуємо 10 штук котлет округлої форми.

    У сковороду після грибів додаємо 2 столові ложки олії, вкладаємо котлети фаршировані і смажимо на середньому вогні близько 30 хвилин, періодично перевертаючи. Якщо все котлети не поміщаються в сковорідку, обсмажуємо в кілька етапів.

  • Готові котлети, фаршировані грибами подаємо з овочевими гарнірами і/або овочевим салатом.
    Приємного апетиту!