Простий рецепт приготування котлет по-київськи.
Інгредієнти
-
2 шт.
— курка (філе грудки)
-
80 гр.
— вершкове масло
-
1 зубчик
— часник
-
3 гілочки
— петрушка
-
1/2 склянки
— борошно (пшеничне)
-
3 шт.
— куряче яйце
-
1/2 склянки
— сухарі (панірувальні)
-
1/2 склянки
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Петрушку і часник дрібно нарізаємо. Розм’якшене вершкове масло викладаємо в невелику миску, додаємо петрушку і часник. Добре перемішуємо. Накриваємо миску харчовою плівкою і відправляємо в морозилку на 15 хвилин.
Філе курячої грудки відбиваємо.
Охолоджене вершкове масло з петрушкою формуємо в два валика. Викладаємо на відбите куряче філе і загортаємо в рулетик. Відправляємо в холодильник на 10 хвилин.
В різні миски викладаємо борошно, панірувальні сухарі і збиті курячі яйця.
Котлети спочатку обвалюємо в борошні, потім відправляємо в яйця, обвалюють у панірувальних сухарях, потім знову відправляємо в яйця і сухарі. Робимо подвійне панірування.
У сковороді розігріваємо велика кількість рослинної олії, викладаємо котлети і обсмажуємо з усіх боків протягом 12-15 хвилин, до золотисто-коричневої скоринки.
Котлету по-київськи подаємо з картопляним пюре.
Приємного апетиту!