Оригінальний рецепт приготування ароматної риби (короп), запеченої у фользі з гречаною кашею і журавлиною.
Інгредієнти
-
1 кг.
— короп
-
100 гр.
— гречана крупа
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 жменю
— журавлина (сушена)
-
1 ч. л.
— чебрець (сушений)
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Карпа очистити від луски, розрізаємо, виймаємо нутрощі, промиваємо і відрізаємо голову. Готову тушку карпа натираємо сіллю і перцем.
Журавлину нарізаємо шматочками. Заливаємо окропом на 2-3 хвилини. Нарізану цибулю обсмажуємо в олії.
Гречку промиваємо 4-5 разів і відварюємо в солоній воді (1 частина крупи на 2 частини води). Остуджуємо і викладаємо в миску. Додаємо до гречки віджату журавлину, підготовлений цибулю, чебрець і перець. Перемішуємо.
Заповнюємо черевце коропа підготовленою начинкою.
Загортаємо карпа з гречкою в фольгу і йдіть в духовку при 190 градусах на 30-35 хвилин. За 10 хвилин можна рибу розкрити, щоб отримати смажену скоринку.
Готового ароматного карпа з гречкою викладаємо на тарілку і подаємо. Приємного апетиту!