Картопляні оладки готують у багатьох країнах, наприклад, німецькою мовою вони називаються Kartoffelpuffe, українською — Деруни, білоруською — Деруни, на івриті — Латкес. Склад класичних оладок однаковий: картопля, цибуля, яйце і борошно.
Інгредієнти
-
650 гр.
— картопля
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 зубчики
— часник
-
1 шт.
— куряче яйце
-
3 ст. л.
— мука
-
за смаком
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Очищені картоплю, цибулю і часник крупно натираємо в кухонному комбайні або на тертці руками.
Підготовлені натерті овочі викладаємо в миску. Додаємо яйце, борошно, перець, сіль і добре перемішуємо. Натискаємо долонями на картопляну суміш і зливаємо рідину, що утворилася. Накриваємо.
Формуємо з підготовленої картопляної суміші середні коржі (на одну порцію по 3 шт.).
Акуратно лопаткою переносимо картопляні коржі в гаряче масло і смажимо по 4 хвилини з двох сторін. За таким методом готуємо всю суміш, що залишилася.
Готові ароматні картопляні оладки (деруни, деруни, латкес) викладаємо на серветки, потім на тарілку і подаємо зі сметанкою. Приємного апетиту!