Картопляні оладки


Картопляні оладки готують у багатьох країнах, наприклад, німецькою мовою вони називаються Kartoffelpuffe, українською — Деруни, білоруською — Деруни, на івриті — Латкес. Склад класичних оладок однаковий: картопля, цибуля, яйце і борошно.

Інгредієнти

  • 650 гр.

    — картопля

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 зубчики

    — часник

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 3 ст. л.

    — мука

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Очищені картоплю, цибулю і часник крупно натираємо в кухонному комбайні або на тертці руками.


    Підготовлені натерті овочі викладаємо в миску. Додаємо яйце, борошно, перець, сіль і добре перемішуємо. Натискаємо долонями на картопляну суміш і зливаємо рідину, що утворилася. Накриваємо.


    Формуємо з підготовленої картопляної суміші середні коржі (на одну порцію по 3 шт.).


    Акуратно лопаткою переносимо картопляні коржі в гаряче масло і смажимо по 4 хвилини з двох сторін. За таким методом готуємо всю суміш, що залишилася.

    Готові ароматні картопляні оладки (деруни, деруни, латкес) викладаємо на серветки, потім на тарілку і подаємо зі сметанкою. Приємного апетиту!