Інгредієнти:
- Картопля середнього розміру — 4 шт.
- Фольга
- Сметана — 150 р.
- Шніт-цибулю (цибулю-різанець), дрібно нарізаний (можна просто зелена цибуля) — 2 ст. л.
- Сіль, перець, зелень петрушки
Картопля вимити, обсушити. Кожну картоплину покласти загорнути у відповідний за розміром лист алюмінієвої фольги. Загорнутий у фольгу картоплю покласти на деко в попередньо нагріту духовку до 200-225°. Час приготування 30-40 хвилин.
Для соусу:
- Взяти склянку (150 г) сметани, посолити, поперчити, приправити дрібно нарізаним шніт-цибулею.
Коли картопля буде готовий, розгорнути фольгу, кожну картоплину розламати вилкою, не до кінця, можна выскрести трохи картоплі з серцевини, змішати його з приготовленим соусом, весь цей фарш покласти всередину кожної картоплини, прикрасити картопля зеленню петрушки і подати до столу.
До речі в Європі та Америці, запечену у фользі картоплю подають як делікатес і дуже часто, як гарнір до якого небудь м’ясної страви. Також часто до такої картоплі подають свіжі овочі.
Приємного апетиту!