Картопля в духовці — рецепт приготування смачної картоплі

Запечена в духовці у фользі картопля – не тільки дуже смачне, але і корисне блюдо. За смаком він мало чим відрізняється від запеченого на вугіллі. Дане блюдо дуже люблять домогосподарки в Америці за його смак і простоту приготування. Блюдо виходить соковитим і ніжним, і при цьому зберігає всі корисні мікроелементи і вітаміни.

Якщо смажена картопля для вас занадто калорійна, а тушкована вже набридла, то приготуйте картопля, запечена у фользі — легкий, корисний і дуже смачний для всієї родини. Аромат при приготуванні – на весь будинок.

Запікати можна будь-картопля, основні вимоги: середній розмір, відсутність пошкоджень, краще запікати картоплю борошнистих (розсипчастих) сортів. Запечена картопля краще з’їдати відразу. Але якщо, вийнявши з духовки, не розгортати фольгу, то остиглий картоплю можна буде розігріти в сковороді під кришкою в духовці, мікрохвильовій печі. Смак майже не змінюється. На стіл можна подавати у фользі, накривши чим-небудь, довше не охолоне.

Якщо будете розігрівати в мікрохвильовій печі, не забудьте зняти фольгу. У фользі, в мікрохвильовці, розігрівати не МОЖНА.

Інгредієнти:

  • Картопля середнього розміру — 4 шт.
  • Фольга
  • Сметана — 150 р.

  • Шніт-цибулю (цибулю-різанець), дрібно нарізаний (можна просто зелена цибуля) — 2 ст. л.
  • Сіль, перець, зелень петрушки

Картопля вимити, обсушити. Кожну картоплину покласти загорнути у відповідний за розміром лист алюмінієвої фольги. Загорнутий у фольгу картоплю покласти на деко в попередньо нагріту духовку до 200-225°. Час приготування 30-40 хвилин.

Для соусу:
  • Взяти склянку (150 г) сметани, посолити, поперчити, приправити дрібно нарізаним шніт-цибулею.

Коли картопля буде готовий, розгорнути фольгу, кожну картоплину розламати вилкою, не до кінця, можна выскрести трохи картоплі з серцевини, змішати його з приготовленим соусом, весь цей фарш покласти всередину кожної картоплини, прикрасити картопля зеленню петрушки і подати до столу.

До речі в Європі та Америці, запечену у фользі картоплю подають як делікатес і дуже часто, як гарнір до якого небудь м’ясної страви. Також часто до такої картоплі подають свіжі овочі.

Приємного апетиту!

Відео — Як запекти картоплю в духовці

Подивіться відео, де автор запікає таку картоплю, а потім наповнює трьома різними начинками.

Приємного апетиту!