Відмінний рецепт грузинського ароматного супу Харчо з яловичини, рису, солодкого перцю з додаванням волоських горіхів, паприки, гострого меленого перцю, часнику, соусу Ткемалі і чебрецю (чебрець).
Інгредієнти
-
300 гр.
— яловичина (без кісток)
-
1/2 склянки
— рис
-
50 гр.
— волоський горіх
-
2 шт.
— помідори (консервовані без шкірочки)
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 шт.
— перець (солодкий)
-
3 зубчики
— часник
-
3 гілочки
— петрушка
-
2 шт.
— лавровий лист
-
3 ст. л.
— соус (Ткемалі)
-
1 ст. л.
— чебрець
-
1 ч. л.
— паприка
-
1/2 ч. л.
— перець (червоний гострий)
-
1/2 ч. л.
— перець (чорний мелений)
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт
Яловичину промиваємо та нарізаємо кубиками, очищений цибулю з часником — дрібно. У гаряче масло викладаємо підготовлену яловичину і смажимо на сильному вогні, поки шматочки не підрум’яняться. Додаємо підготовлені цибулю, часник і смажимо 2-3 хвилини.
Смажену яловичину з цибулею викладаємо в каструлю, вливаємо воду (1,5 літра) і доводимо до кипіння. Додаємо нарізані консервовані помідори, соус Ткемалі, паприку, гострий перець, чорний мелений перець, лавровий лист, чебрець, сіль (1 ст. л.). Варимо м’ясо в ароматному бульйоні близько 1 години.
Через 1 годину додаємо в суп подрібнені в блендері волоські горіхи, нарізаний на невеликі шматочки солодкий перець (можна взяти зелений і жовтий) і промитий 4-5 разів рис. Варимо ароматний суп Харчо 20 хвилин, періодично помішуючи.
Через 20 хвилин у готовий суп додаємо нарізану петрушку і пробуємо на сіль. Суп Харчо не повинен вийде рідким, але і не дуже густим.
Готовий ароматний суп Харчо розливаємо по тарілках, посипаємо петрушкою і подаємо зі свіжим хрустким хлібом. Приємного апетиту!