Грузинський суп Харчо


Відмінний рецепт грузинського ароматного супу Харчо з яловичини, рису, солодкого перцю з додаванням волоських горіхів, паприки, гострого меленого перцю, часнику, соусу Ткемалі і чебрецю (чебрець).

Інгредієнти

  • 300 гр.

    — яловичина (без кісток)

  • 1/2 склянки

    — рис

  • 50 гр.

    — волоський горіх

  • 2 шт.

    — помідори (консервовані без шкірочки)

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 шт.

    — перець (солодкий)

  • 3 зубчики

    — часник

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • 2 шт.

    — лавровий лист

  • 3 ст. л.

    — соус (Ткемалі)

  • 1 ст. л.

    — чебрець

  • 1 ч. л.

    — паприка

  • 1/2 ч. л.

    — перець (червоний гострий)

  • 1/2 ч. л.

    — перець (чорний мелений)

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт

    Яловичину промиваємо та нарізаємо кубиками, очищений цибулю з часником — дрібно. У гаряче масло викладаємо підготовлену яловичину і смажимо на сильному вогні, поки шматочки не підрум’яняться. Додаємо підготовлені цибулю, часник і смажимо 2-3 хвилини.


    Смажену яловичину з цибулею викладаємо в каструлю, вливаємо воду (1,5 літра) і доводимо до кипіння. Додаємо нарізані консервовані помідори, соус Ткемалі, паприку, гострий перець, чорний мелений перець, лавровий лист, чебрець, сіль (1 ст. л.). Варимо м’ясо в ароматному бульйоні близько 1 години.


    Через 1 годину додаємо в суп подрібнені в блендері волоські горіхи, нарізаний на невеликі шматочки солодкий перець (можна взяти зелений і жовтий) і промитий 4-5 разів рис. Варимо ароматний суп Харчо 20 хвилин, періодично помішуючи.


    Через 20 хвилин у готовий суп додаємо нарізану петрушку і пробуємо на сіль. Суп Харчо не повинен вийде рідким, але і не дуже густим.

    Готовий ароматний суп Харчо розливаємо по тарілках, посипаємо петрушкою і подаємо зі свіжим хрустким хлібом. Приємного апетиту!