Сирний суп з галушками


Відмінний рецепт смачного супу з бринзи, сметани з сирними галушками.

Інгредієнти

Для супу:

  • 100 гр.

    — сир (Бринза)

  • 400 мл.

    — сметана (20%)

  • 40 гр.

    — вершкове масло

  • 2 зубчики

    — часник

  • 2 ст. л.

    — мука

  • 2 кубика

    — бульйон (курячий)

  • 1 пучок

    — кріп

  • 1 щіпка

    — цукор

  • 1 ч. л.

    — оцет (9%)

Для галушок:

  • 100 гр.

    — сир (Бринза)

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 4 ст. л.

    — манна крупа

  • 2 ст. л.

    — мука

  • 2 гілочки

    — кріп

Рецепт

    Весь нарізаємо кріп.


    Для галушок у мисці збиваємо яйця, додаємо манну крупу та борошно (2 ст. л.).


    Викладаємо в миску бринзу (100 гр.) і перемішуємо до однорідної маси.


    Додаємо в заготовку для галушок 2 пучки кропу, перемішуємо і залишаємо суміш на столі.


    В іншій мисці змішуємо сметану з бринзою (100 гр.).


    У каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно (2 ст. л.), обсмажуємо 1-1,5 хвилини і вливаємо воду (1,5 літра).


    Додаємо курячий бульйон і варимо 5 хвилин.


    Через 5 хвилин додаємо в суп суміш сметани, бринзи і, нагріваючи, добре перемішуємо.


    Чайною ложкою формуємо сирні галушки і відправляємо з ароматний суп.


    Додаємо дрібку цукру, оцет, подрібнений часник і варимо сирний суп ще 10 хвилин.


    В кінці додаємо нарізаний кріп і знімаємо з вогню.

    Подаємо ароматний сирний суп гарячим з хрустким хлібом. Приємного апетиту!