Гречка з брокколі та сиром


Здоровий смачний гарнір або основне блюдо з гречки, брокколі і невеликої кількості сиру.

Інгредієнти

  • 1 склянка

    — гречана крупа (210 гр.)

  • 250 гр.

    — броколі (свіжа)

  • 20 гр.

    — сир (твердий)

  • 1 зубчик

    — часник

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Гречку 4-5 раз промиваємо. Викладаємо підготовлену гречку в сковороду або каструлю і додаємо 1 ст. л. масла.


    Вливаємо 2 склянки води і додаємо 2-3 щіпки солі. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо і варимо, поки рідина з гречки не випарується. Періодично помішуємо.


    Свіжу брокколі промиваємо. Поділяємо на суцвіття, відварюємо в солоній воді 10 хвилин і відкидаємо готову брокколі на друшляк. Свіжу брокколі можна замінити на заморожену.


    У маслі (2 ст. л.) обсмажуємо очищений і розрізаний навпіл часник до коричневого кольору, потім видаляємо з сковороди. Викладаємо підготовлену брокколі і швидко обсмажуємо на сильному вогні 4-5 хвилин.

    Готову брокколі викладаємо в гречку, перемішуємо і пробуємо на сіль. Розкладаємо гарячу ароматну гречку з брокколі по тарілках, посипаємо натертим сиром і подаємо. Приємного апетиту!