Здоровий смачний гарнір або основне блюдо з гречки, брокколі і невеликої кількості сиру.
Інгредієнти
-
1 склянка
— гречана крупа (210 гр.)
-
250 гр.
— броколі (свіжа)
-
20 гр.
— сир (твердий)
-
1 зубчик
— часник
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Гречку 4-5 раз промиваємо. Викладаємо підготовлену гречку в сковороду або каструлю і додаємо 1 ст. л. масла.
Вливаємо 2 склянки води і додаємо 2-3 щіпки солі. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо і варимо, поки рідина з гречки не випарується. Періодично помішуємо.
Свіжу брокколі промиваємо. Поділяємо на суцвіття, відварюємо в солоній воді 10 хвилин і відкидаємо готову брокколі на друшляк. Свіжу брокколі можна замінити на заморожену.
У маслі (2 ст. л.) обсмажуємо очищений і розрізаний навпіл часник до коричневого кольору, потім видаляємо з сковороди. Викладаємо підготовлену брокколі і швидко обсмажуємо на сильному вогні 4-5 хвилин.
Готову брокколі викладаємо в гречку, перемішуємо і пробуємо на сіль. Розкладаємо гарячу ароматну гречку з брокколі по тарілках, посипаємо натертим сиром і подаємо. Приємного апетиту!