Відмінний рецепт приготування ароматних голубців з савойської капусти в томатному соусі.
Інгредієнти
- 1 качан- капуста савойська)
- 750 гр.- м’ясний фарш (свинина + яловичина)
- 2 шт.- куряче яйце
- 1/2 склянки- рисова крупа
- 1 банку- помідори (у власному соку)
- 2 листочка- базилік (свіжий)
- 1 ст. л.- оцет (70 %)
- за смаком- майоран
- за смаком- перець (мелений)
- за смаком- сіль
Рецепт приготування
Промитий рис заливаємо водою і варимо 3-4 до напівготовності. Промиваємо холодною водою і відкидаємо на друшляк.
У великій каструлі кип’ятимо воду з оцтом і викладаємо на кілька хвилин по 2-4 листків капусти. Потім листя промиваємо в холодній воді і сушимо.
У миску викладаємо підготовлений рис, фарш, яйця, сіль і перець.
Перемішуємо.
У підготовлених листя савойської капусти зрізаємо товсту частину стебла.
На лист викладаємо підготовлений фарш і згортаємо.
Викладаємо підготовлені голубці в глибоку каструлю.
З консервованих помідорів знімаємо шкірку, нарізаємо. Викладаємо помідори на голубці, виливаємо томатний сік, додаємо 1 склянку води, нарізаний базилік, перець і сіль. Накриваємо кришкою і варимо голубці 1 годину.
Готові ароматні голубці розкладаємо по тарілках, поливаємо соусом і подаємо. Приємного апетиту!