Галушки з шинкою


Класичні галушки з вареної картоплі з шинкою у вершковому соусі.

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — картопля

  • 8 ст. л.

    — мука

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 500 гр.

    — шинка (копчена)

  • 2 ст. л.

    — вершкове масло

  • 1 чашка

    — молоко

  • 2 зубчики

    — часник

  • 1/4 ч. л.

    — чебрець

  • 1/4 ч. л.

    — базилік

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Миту картоплю відварюємо до готовності і злегка остуджуємо. Для замішування тіста картопля має бути теплим.


    Очищену картоплю натираємо, викладаємо в миску, додаємо яйце, перець, сіль і 6 ст. л. борошна. Замішуємо трохи м’яке тісто.


    Тісто розділяємо на невеликі шматочки і скачуємо з борошном в дуже довгі тонкі «ковбаски».


    Нарізаємо підготовлені «ковбаски» на шматочки довжиною 2 див.


    Посередині кожного шматочка робимо малюнок виделкою.


    Залишаємо галушки на 4 порції, а решта викладаємо на дошку і заморожуємо. Підготовлені галушки викладаємо в киплячу солону воду і варимо як спливуть 2-3 хвилини.


    Шинку нарізаємо кубиками.


    З маслом і приправами обсмажуємо 1-2 хвилини.


    Додаємо в шинку 1 ст. л. борошна, нарізаний часник, перемішуємо і вливаємо молоко. Пробуємо на сіль. Варимо шинку в соусі, поки маса не загусне.

    Готові галушки розкладаємо по тарілках, поливаємо ароматною шинкою з соусом і подаємо. Приємного апетиту!