Класичні галушки з вареної картоплі з шинкою у вершковому соусі.
Інгредієнти
-
1 кг.
— картопля
-
8 ст. л.
— мука
-
1 шт.
— куряче яйце
-
500 гр.
— шинка (копчена)
-
2 ст. л.
— вершкове масло
-
1 чашка
— молоко
-
2 зубчики
— часник
-
1/4 ч. л.
— чебрець
-
1/4 ч. л.
— базилік
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Миту картоплю відварюємо до готовності і злегка остуджуємо. Для замішування тіста картопля має бути теплим.
Очищену картоплю натираємо, викладаємо в миску, додаємо яйце, перець, сіль і 6 ст. л. борошна. Замішуємо трохи м’яке тісто.
Тісто розділяємо на невеликі шматочки і скачуємо з борошном в дуже довгі тонкі «ковбаски».
Нарізаємо підготовлені «ковбаски» на шматочки довжиною 2 див.
Посередині кожного шматочка робимо малюнок виделкою.
Залишаємо галушки на 4 порції, а решта викладаємо на дошку і заморожуємо. Підготовлені галушки викладаємо в киплячу солону воду і варимо як спливуть 2-3 хвилини.
Шинку нарізаємо кубиками.
З маслом і приправами обсмажуємо 1-2 хвилини.
Додаємо в шинку 1 ст. л. борошна, нарізаний часник, перемішуємо і вливаємо молоко. Пробуємо на сіль. Варимо шинку в соусі, поки маса не загусне.
Готові галушки розкладаємо по тарілках, поливаємо ароматною шинкою з соусом і подаємо. Приємного апетиту!