Фарширований стейк на грилі


Оригінальний рецепт приготування смачних яловичих на грилі стейків фаршированих салямі та твердим сиром

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — яловичина (стейк)

  • 200 гр.

    — ковбаса (салямі)

  • 100 гр.

    — сир (твердих сортів)

  • 4 зубчики

    — часник

  • 1/2 склянки

    — сухарі (панірувальні)

  • 1/4 склянки

    — рослинна олія (оливкова)

  • 2 гілочки

    — зелена цибуля

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Зелену цибулю, петрушку нарізаємо дрібно. Салямі нарізаємо на невеликі шматочки, часник пропускаємо через прес. Сир натираємо на крупній тертці.

    У миску викладаємо зелень, сухарі, салямі, часник, сир і додаємо оливкову олію. Все добре перемішуємо.

    Стейк з яловичини викладаємо на обробну дошку, гострим ножем акуратно м’ясо розрізаємо навпіл товщиною 1,5 див, залишаючи задню кромку. Розкриваємо стейк на дві половини. Злегка відбиваємо. Обрізаємо нерівні краю, щоб вийшов великий ідеальний прямокутник. Розкриту бік солимо і перчимо.

    Розподіляємо рівномірно суміш із зелені, салямі, сиру та часнику по яловичині, залишаючи 1 см по краях.


    Акуратно згортаємо яловичину з начинкою в рулет. Перев’язуємо рулет шпагатом з інтервалом 3,5-4 см і гострим ножем розрізаємо рулет на шматочки так, щоб зав’язаний шпагат виявився посередині шматків. Кожен шматок фаршированого стейка ще закріплюємо двома шпажками. Приправляємо сіллю і перцем.


    Розпалюємо в грилі вугілля, даємо трохи прогоріти. Викладаємо стейки на решітку, змащену олією. Обсмажуємо з кожної сторони протягом 10-15 хвилин, поки стейки не зажарятся до коричневого кольору.


    Стейки подаємо гарячими з овочами.

  • Приємного апетиту!