Цвітна капуста з яловичим фаршем


Відмінний рецепт ситного смаженого страви із цвітної капусти і яловичого фаршу.

Інгредієнти

  • 1 головка

    — капуста (кольорова)

  • 300 гр.

    — м’ясний фарш (яловичий)

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ст. л.

    — вершкове масло

  • за смаком

    — перець (суміш перців)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Цвітну капусту промиваємо і висушуємо. Вирізаємо ножем щільну частину стебла і поділяємо голівку на невеликі суцвіття (3-4 див).


    У сковороді розігріваємо 2 види масел, викладаємо готовий яловичий фарш і обсмажуємо, поки рідина не випарується і фарш не зарум’яниться. Додаємо підготовлені суцвіття капусти, сіль і суміш перців. Вливаємо 2 ст. л. води, накриваємо і тушкуємо ароматну кольорову капусту з фаршем 20 хвилин, через 10 хвилин перевіряємо і, за необхідності, додаємо ще 2 ст. л. води.


    Суцвіття цвітної капусти перевіряємо готовність ножем і смажимо ще відкритою 8-10 хвилин, щоб капуста трохи зарум’янилася. За бажанням додаємо кмин.

    Подаємо смачну цвітну капусту з солоними огірками або перцем.

    Якщо суцвіття капусти зробити ще менше, то страва буде виглядати так. Приємного апетиту!