Відмінний рецепт ситного смаженого страви із цвітної капусти і яловичого фаршу.
Інгредієнти
-
1 головка
— капуста (кольорова)
-
300 гр.
— м’ясний фарш (яловичий)
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ст. л.
— вершкове масло
-
за смаком
— перець (суміш перців)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Цвітну капусту промиваємо і висушуємо. Вирізаємо ножем щільну частину стебла і поділяємо голівку на невеликі суцвіття (3-4 див).
У сковороді розігріваємо 2 види масел, викладаємо готовий яловичий фарш і обсмажуємо, поки рідина не випарується і фарш не зарум’яниться. Додаємо підготовлені суцвіття капусти, сіль і суміш перців. Вливаємо 2 ст. л. води, накриваємо і тушкуємо ароматну кольорову капусту з фаршем 20 хвилин, через 10 хвилин перевіряємо і, за необхідності, додаємо ще 2 ст. л. води.
Суцвіття цвітної капусти перевіряємо готовність ножем і смажимо ще відкритою 8-10 хвилин, щоб капуста трохи зарум’янилася. За бажанням додаємо кмин.
Подаємо смачну цвітну капусту з солоними огірками або перцем.
Якщо суцвіття капусти зробити ще менше, то страва буде виглядати так. Приємного апетиту!