3. Рецепт барбекю з яловичини в соєвому соусі
Для цього рецепта вам знадобиться мінімальний набір продуктів. Таким же чином ви можете приготувати і інше мяско – курку, свинину або баранину. Виходить дуже смачно і соковито.
Інгредієнти:
- Півтора кілограма яловичини (вирізка);
- Їдальня ложка цукрового піску;
- Велика голівка часнику;
- 150 мл соєвого соусу;
- Спеції на смак.
Приготування:
1.Шматок м’яса старанно промити і обсушити від крапель води. Зрізати всі надмірності – жили, плівки і так далі. М’ясо до моменту обробки має бути повністю розморожено.
2.Нарізати його на шматочки, товщиною не більше 1-2 сантиметрів. Так воно швидше і якісніше промаринується. Нарізати м’ясо потрібно виключно проти волокон.
3.Соєвий соус налити по містку миску. Сюди ж додати цукор. Саме він підкреслить солоність соусу і додасть дуже яскравий смак. Його, до речі, можна замінити медом. Сюди ж пропустити через прес очищений часник. Перемішати до розчинення піщинок. На ваш розсуд можна додати трохи приправи до м’яса. Але це необов’язково.
4.В отриману суміш перекласти шматочки яловичини і старанно перемішати, щоб кожен скибочку наситився маринадом. Відправити в холод мінімум на 3 години. Якщо є більше часу, то краще залишити на довше, хоч на всю ніч.
5.Розкласти шматки на решітці одним шаром і відправити на жар. Залежно від ступеня спека, потрібно підсмажити їх з двох сторін по 1-2 хвилини. Це посприяє своєрідною «закупорки» м’яса і цінний сік не витече з шматка.
Щоб вугілля не розгорялися і добре тримали жар, можна присипати їх сіллю!
6.Смажити потрібно мяско буквально 15 хвилин, в залежності від жару, часто перевертаючи решітку.
Приємного апетиту!